Lukulasit ja tabletti

Tammikuun e-vinkit

Joka kuukausi ilmestyvä e-vinkkien sarja esittelee helmiä kirjaston laajasta e-aineistojen kokoelmasta. Kiinnostavimmat e-äänikirjat juoksulenkille, e-kirjat lomamatkoille ja e-lehtiä lähes jokaisesta maailman kolkasta! Vinkit tarjoilee vaihtuva kirjastolaisten joukko eri puolilta pääkaupunkiseutua.

Lue kaikki ilmestyneet e-vinkit.

harjunpaa292b.jpg

Matti Yrjänä Joensuu: Harjunpää ja rakkauden nälkä
Ellibsissä on vanhoja kunnon Harjunpää-dekkareita useita, muutama myös äänikirjana. Kuten juuri tämä Harjunpää ja rakkauden nälkä. Luin kirjan kauan sitten enkä muista mitään toista dekkaria lukiessani hiuskarvojen nousseen pystyyn koska alkoi pelottaa. Tutut kaupungin kadut, joita outo asuntoihin tunkeutuja kulki, tekivät tapahtumat niin toden tuntuisiksi, että melkein kuuli tiirikan kääntyvän lukossa, hui! Päivi, Töölön kirjasto

kani292.jpg

Karl-Johan Forssén Ehrlin: Kani joka tahtoi nukahtaa
Karl-Johan Forssén Ehrlin on käyttäytymistieteilijä ja NLP-valmentaja. Hän loi iltasadun, jonka avulla lapsen saa varmasti nukahtamaan. Kirja sisältää lukemisohjeet, joissa tärkeitä ovat erilaiset äänenpainot ja muut rauhoittavat keinot. Vielä helpommaksi nukuttaminen muuttuu, kun tarinan voi kuunnella Ellibsistä valmiiksi luettuna äänikirjana. Eija Ahvon lempeä ääni rauhoittaa jokaisen yökukkujan. Eikä tarvitse olla edes lapsia testatakseen tätä - tarina toimii myös aikuisiin!
Heli, Lumon kirjasto

norsemythology292.jpg

Neil Gaiman: Norse mythology
Pohjoismainen mytologia Neil Gaimanin kertomana. Suurin osa meistä tuntee Thorin ja Odinin, muttei välttämättä sitä miten maailma syntyi tai Thor sai vasaransa. Gaimanilla on kaiken lisäksi ihana ääni. Vaikkei mytologia kiinnostaisikaan tätä kuuntelee mielellään ihan Gaimanin takia.
Eeva, Tapiolan kirjasto

viha292.jpg

Angie Thomas: Viha jonka kylvät 
16-vuotias Starr on musta gettonuori tämän päivän Amerikassa. Kun Starr ja hänen ystävänsä Khalil tulevat bileistä, valkoinen poliisi pysäyttää heidän autonsa. Poliisi komentaa Starrin ystävän ulos autosta ja ampuu aseettoman pojan.

Tiedotusvälineissä Khalil leimataan diileriksi ja jengiläiseksi. Starr on raivoissaan: vaikka Khalil olisikin myynyt huumeita ja kuulunut jengiin, ei kai se oikeuta hänen tappamistaan? Ja vaikka Starr tekee kaiken oikein ,avaa suunsa ja kertoo täsmälleen mitä tapahtui, onko sillä mitään merkitystä? Kumpi on yhteiskunnalle tärkeämpi, nuoren mustan miehen henki vai valkoisen poliisin ura?
Tästä vaikuttavasta nuorten aikuisten romaanista on tehty myös elokuva.
Leena, Itäkeskuksen kirjasto

muinainen292.jpg

T.H. White: Muinainen ja tuleva kuningas
Kirja näyttää tiiliskivimäiseltä fantasiakirjalta, perinteiseltä kertomukselta kuningas Arthurista ja pyöreän pöydän ritareista, mutta kuvaus ei kerro totuutta kirjan luonteesta. Muinainen ja tuleva kuningas on samaan aikaan paikoin lapsellisen hupsu, paikoin lyyrinen ja runsas ja samaan aikaan huumorin alla piilee pohjavireeltään katkera filosofinen tutkielma vallasta. Sitä mukaa kun Arthur kasvaa, kasvaa kirjakin, ja viimeistään kun tullaan Lancelotin, Guineveren ja Arthurin kolmiodraamaan, sotiin ja juonitteluihin, niin ajatus Muinaisesta ja tulevasta kuninkaasta lastenkirjana karisee. Muinainen ja tuleva kuningas on suomennettu vasta nyt, mutta englanninkielisessä maailmassa sillä on ollut valtava vaikutus. Disney on tehnyt kirjan ensimmäisestä osasta Miekka kivestä lastenpiirretyn ja myös musikaali Camelot ammentaa T.H. Whitelta.
Sini, Oulunkylän kirjasto

gaiman292.jpg

Neil Gaiman: The View from the Cheap Seats
Miten Coralinesta tuli lastenkirja, vaikka kustantajan mukaan se oli aikuisille suunnattu tai miltä tuntuu olla "tavis" Oscar-juhlissa?
Gaiman raottaa essee-kokoelmassaan elämäänsä ja uraansa ennen ja jälkeen Sandmanin tuomaa suosiota. Kirjaa voi helposti suositella kaikille Gaiman-faneille tai heille joille kirjoittaminen ja kirjallisuus on sydäntä lähellä.
Eeva, Tapiolan kirjasto 
Lisätietoa tarjolla olevista e-aineistoista löydät Helmetin e-kirjastosta.

Kuva: pixabay.com / nile