Mies kuulokkeet korvilla

Toukokuun e-vinkit

Joka kuukausi ilmestyvä e-vinkkien sarja esittelee helmiä kirjaston laajasta e-aineistojen kokoelmasta. Kiinnostavimmat e-äänikirjat juoksulenkille, e-kirjat lomamatkoille ja e-lehtiä lähes jokaisesta maailman kolkasta! Vinkit tarjoilee vaihtuva kirjastolaisten joukko eri puolilta pääkaupunkiseutua.

Lue kaikki ilmestyneet e-vinkit.

yksi_taydellinen_paiva292.jpg

Jennifer Niven: Yksi täydellinen päivä
Teos on herättävä kertomus kahdesta erilaisesta nuoresta, jotka painivat itsemurhan tekemisen ja tekemättömyyden tiellä. Päähenkilöiden taustat, tilanteet ja syyt ovat hyvin erilaisia, mutta he löytävät turvasataman toisistaan. Yhteisen maantiedon projektin avulla nuoret yrittävät keskenään opetella elämään, selviytyä omista traumoistaan ja ongelmistaan. Kirjassa käsitellään läheisen kuolemaa, masentuneisuutta, psyykkistä sairautta sekä kiusaamista. Loppua kohti itselleni raivoa ja pahaa oloa tuotti kaikki se, mikä on vinksallaan nykyisessä yhteiskunnassa näihin asioihin liittyen. Vaikka kirjassa päähenkilöt ovat nuoria, koskettavat aiheet kaikkia ikään katsomatta. Suosittelen lukemaan varsinkin, jos itsellä on lapsia. Käsitellyt asiat sekä niiden lopullisuus eivät katoa ihmisen vanhetessakaan.
Kirjan löytää e-aineistona suomeksi  Ellibsistä ja englanniksi OverDrivesta sekä normikirjana suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja venäjäksi Helmet-haulla.
Heidi, Ison Omenan kirjasto
 

UnderMilkWood292.jpg

Dylan Thomas: Under Milk Wood  
"To begin at the beginning. It is spring, moonless night in the small town, starless and bible-black, the cobblestreets silent and the hunched, courters'-and-rabbits' wood limping invisible down to the sloeblack, slow, black, crowblack, fishingboatbobbing sea."
Dylan Thomasin (1914 – 1953) lyyrinen, humoristinen ja kielellisesti loistelias radiodraama, maaginen äänten runoelma, pureutuu yhden vuorokauden ajan kuvitteellisen walesilaisen kylän asukkaiden tajunnanvirtaan, uniin ja ajatuksiin ja näkyihin. Teos on inspiroinut vuosien mittaan paitsi kirjailijoita, myös eri alojen taiteilijoita ja säveltäjiä kuvataiteista teatteriin, elokuvaan, oopperaan ja tanssitaiteeseen, konserttimusiikista rockiin ja jazziin.
Kuunnelma radioitiin ensi kerran Isossa-Britanniassa 1954. Tämän BBC:n tuottaman maineikkaan esityksen pääkertojana toimi Richard Burton, ja se on kuunneltavissa Naxos Spoken Word Library -palvelussa.
Reijo, Oulunkylän kirjasto
 

pate292.jpg

Suomenkieliset e-äänikirjat lapsille
Helmetin Ellibs-palvelussa on e-äänikirjoja paitsi aikuisille, myös lapsille. Miten olisi suuri seikkailu Maukan ja Väykän kanssa, lähdetäänkö Paten kanssa aarresaarelle vai kurkistettaisiinko muumien kanssa Taikurin hattuun? Ehkä tilanne vaatii Mörkövahtia tai peräti Supermarsun kutsumista paikalle. Nämä ja monet muut lasten suosikit löytyvät Ellibsin e-äänikirjastosta.
Heidi, Tikkurilan kirjasto

NaxosLanguage292.jpg

Naxos Spoken Word Library
Kieliä voi opiskella myös hauskasti musiikin tahtiin. Naxos Spoken Word Library tarjoilee Language-kategoriassaan "korvamato-oppimista", eli voit kuunnella sanalistoja ja fraaseja englannista muun muassa ranskaan, saksaan, arabiaan, italiaan, kreikkaan, japaniin ja moneen muuhun kieleen taustamusiikin siivittämänä. Ehkäpä rytmi parantaa mieleen jäämistä? Palvelu toimii myös kännykässä selaimella, ja sisään pääsee pelkällä kirjastokortin numerolla.
Reeta, Ison Omenan kirjasto

emagz292.jpg

EMagz-palvelun lehdet
EMagz-palvelun kautta voi nyt lukea kotimaisia aikakauslehtiä vaikka työmatkalla. Kirjallisuuden ystäville valikoimista löytyy Parnasso, joka on täynnä mielenkiintoisia kirjailijahaastatteluja ja kirja-arvosteluja. Esimerkiksi viimeisimmän numeron haastattelussa Joel Haahtela puhuu elämän merkityksellisyydestä, jonka etsiminen on toistuva teema hänen teoksissaan. Hän sanoo halunneensa aina kirjoittaa "lauseita, joita luodessa ja lukiessa sydämen syke hidastuu".
Eeva, Oulunkylän kirjasto

 
 
Lisätietoa tarjolla olevista e-aineistoista löydät Helmetin e-kirjastosta.

Kuva: https://stocksnap.io / Burst