Перейти к контенту
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Контакты

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Вход с собаками разрешается
Вход с собаками не разрешается
Перейти на страницу библиотеки

Афиша

Услуги

 

Услуги

Kun tavallisen tekstin lukeminen on hankalaa näköongelmien, lukihäiriön tai muun syyn takia, kannattaa kokeilla äänikirjaa. CELIA-kirjaston äänikirjat on tarkoitettu eri syistä lukemisesteisille. Tikkurilan kirjastossa voit rekisteröityä CELIA-kirjaston verkkoasiakkaaksi. Verkkoasiakkaana voit omalla laitteellasi kuunnella mitä tahansa kirjaston 40 000 äänikirjasta. Kysy lisää Tikkurilan kirjaston aikuistenosastolta (p. 043 824 8307).

Tällä hetkellä kirjastossa ei anneta lähikontaktia vaativaa digitukea koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. 

Kirjaston aulassa.

Sisäänkäynnin vieressä on luukku, josta voi palauttaa aineistoa sulkemisajan jälkeen. Suurikokoinen aineisto ei mahdu luukusta. Palautusluukku pidetään suljettuna, kun on peräkkäisiä kiinniolopäiviä.

Нет дополнительных данных

VHS–DVD-digitointilaite on käytettävissä Digipaja Dynamossa aikuistenosastolla. Varaukset Varaamo-palvelusta tai asiakaspalvelusta (p. 043 824 8307).

Musiikkiosastolla voi soittaa digitaalipianoa kuulokkeilla.

Musiikkiosaston Soittohuoneessa on käytettävissä akustinen piano. Varaukset Varaamo-palvelusta. Henkilökunta auttaa tarvittaessa varauksen tekemisessä. Varaaja lainaa tilan kirjastokortilleen asiakaspalvelutiskiltä.

Tikkurilan kirjaston musiikki- & mediaosastolla siirrät vhs-kasetit dvd:lle, LP-levyt cd:lle tai muistitikulle, muutat kasetit mp3:iksi, valokuvat ja filmit tiedostoiksi, sekä skannaat nuotit A3-skannerilla. Palvelut ovat maksuttomia itsepalvelupisteitä. Henkilökuntamme auttaa tarvittaessa. Varaukset puh: 09 8392 3583.

Kirjasto on avoinna lauantaisin 9.00–16.00.

Kirjaston aulassa on kahvila, joka on avoinna maanantaista torstaihin 11.00–17.00 ja perjantaisin 11.00–16.00. Lauantaisin ja sunnuntaisin kahvila on suljettu.

Нет дополнительных данных

Jos et pysty itse asioimaan kirjastossa tai lähipiirissäsi on joku, joka tarvitsee kirjoja kotiin ota rohkeasti yhteyttä kirjaston kotipalveluun. Palvelu on saatavilla vain Tikkurilan alueella ja on asiakkaalle maksuton. Palvelu tuotetaan yhteistyössä SPR:n vapaaehtoisten kanssa. Puh. 0438250068/ma-pe klo 9-16

Kirjastossa on maksuton langaton verkko, jota voi käyttää omalla tietokoneella. Langattoman verkon tunnukset saat kirjaston henkilökunnalta. Tunnuksen saamiseksi tarvitset kirjastokortin tai kuvallisen henkilötodistuksen

Kirjastossa on paljon lautapelejä, joita voi tulla pelaamaan kavereiden kanssa mm. Fauna: Eläimellisen hauska tietopeli, Haluatko miljönääriksi junior, Inkan aarre, Junior Alias, Kimble, Kummitusportaat, Maaginen labyrintti Meidän oma Nukkumatti:muistipeli ja lautapeli, pelikortit, Skip-Bo, Tatun ja Patun muistipeli, Twister, Uno, Yatzy, Alias, Carcassonne, Mallorca, Qube: Suomen kieli, Qube: Bon appétit, Scrabble, Trivial Pursuit Team, Vauhdin maailma -tietopeli ja Yatzy.

Kirjastossa kokoontuu lukupiiri. Tikkurilan kirjaston lukupiirin tapaamisista ilmoitetaan sivustolla www.lukupiiri.net

Musiikkia voi kuunnella itsenäisesti kuulokkeilla. Musiikki- ja mediaosastolla soitetaan kiinnostavaa musiikkia kaijuttimista asiakastiloissa.

Merjan satutunnit maanantaisin kello 10.15 Satuhuoneessa. Kirjaston satutunti lauantaisin klo 10.15. Ikäsuositus 3-6-vuotiaat. Muunkin ikäiset ovat tervetulleita. Lisätietoa lasten- ja nuortenosastolta p. 09 839 23973.

Musiikkiosastolla on asiakkaiden käytettävissä oleva piano. Soittoaikaa voi varata musiikkiosastolta (p. 09 8392 3583). Kirjaston piano on tarkoitettu henkilökohtaiseen harjoitteluun. Kirjaston pianoa ei saa käyttää soittotuntien antamiseen.

Kokoushuoneessa, satuhuoneessa sekä Aleksis-salissa on kiinteä valkokangas.

Kesälomakuukausina kirjaston lastenosastolta voi lainata Kirjastopuistossa pelattavaksi seuraavia pelejä:  boccia, frisbee, jalkapallo, kyykkä, mölkky sekä sulkapallomailat ja -pallo. Peleillä on vuorokauden laina-aika.

Digipaja Dynamo on graafista työskentelyä varten. Tilan varustuksena on 27-tuumainen Wacom Cintiq 27QHD -piirtopöytä, laadukas CanoScan 9000F Mark II -filmi-, valokuva-, dia- ja asiakirjaskanneri sekä tehokas HP EliteDesk -tietokone, jossa on Windows 10 -käyttöjärjestelmä ja Adobe Creative Cloud -ohjelmistopaketti. Käytettävissä on myös VHS–DVD-digitointilaite. Varaukset Varaamo-palvelusta tai asiakaspalvelusta (p. 043 824 8307).

Lumon kirjastoon tulee 152 lehtivuosikertaa, joista 17 on sanomalehtiä. Aikakauslehtien uusimmat numerot ja sanomalehdet ovat luettavissa lehtikahvila Uutisankassa monitoimikeskus Lumon aukioloaikoina. Poikkeuksena tästä askartelu- ja käsityö- ja rakennuslehtien uusimmat numerot ovat käsityökirjojen luona, lastenlehdet lastenosastolla, musiikkilehdet musiikkiosastolla ja urheilulehdet urheilukirjojen luona. Lisäksi muutamien muiden lehtien uusimpia numeroita voi kysyä lainauspalveluista. Tuorein sanomalehti on kirjakahvila Uutisankan säilytyskaapin ovessa, vanhempia sanomalehtiä pidetään säilytyskaapissa kymmenen päivää. Aikakauslehtien vanhempia numeroita voi lainata, niitä säilytetään kirjaston puolella säilytyskaapeissa. Poikkeuksena tästä askartelu - ja käsityölehdet löytyvät käsityökirjojen luota, lastenlehdet lastenosastolta ja musiikkilehdet musiikkiosastolta ja urheilulehdet urheilukirjojen luota. Aikakauslehtien vanhempia numeroita säilytetään 1-2 vuotta, käsityölehtiä pidempään.

 

Помещения

Нет дополнительных данных

Varustelu äänen tallennukseen ja editointiin. Omatoimiseen käyttöön. Mahdollisuus soittaa omia tai lainattavia soittimia. Käytettävissä kaikki Rockway-verkkokurssit. LP-levyjen ja C-kasettien digitointimahdollisuus. Varaukset Varaamo-palvelusta. Henkilökunta auttaa tarvittaessa (p. 043 825 0963). Ikäraja tilan varaamiseen on 15 vuotta. Varaaja lainaa tilan kirjastokortilleen asiakaspalvelutiskiltä. 
 

Studion varustelu:
- PC-pöytäkone 
- Roland Studio-Capture -ulkoinen äänikortti
- Röde NT1-A -mikrofoni
- Bayerdynamics TG-153 stereopari -mikrofoni

- Yamaha HS80M -kaiuttimet
 

Ohjelmistot:
- Cubase 9 pro
- Adobe Creative Cloud -ohjelmistot 
- Ableton Live
- FL-studio
- Reaper
 

Soittimet:
- Ableton Push
- MIDi-koskettimet
- Tokai-sähkökitara ja -basso (lainataan erikseen)
- Sähköpiano (siirrettävissä studioon tarvittaessa)

Lue lisää studiosta

Huom! Singa Pro -karaokepalvelu on poissa käytöstä,

Musiikkiosaston Soittohuoneessa on käytettävissä Singa pro -karaokepalvelun kautta yli 20 000 kappaleen valikoima kotimaista ja ulkomaista musiikkia. Laulamaan voi tulla yksin tai pienellä ryhmällä kavereiden kanssa. Varaukset tehdään Varaamo-palvelusta. Kirjaston henkilökunta auttaa tarvittaessa varauksen tekemisessä. Varaaja lainaa tilan kirjastokortilleen asiakaspalvelutiskiltä.

Kirjastossa on varattavissa oleva kokoustila. Kokoustilan käyttäminen on maksullista. 
-Vantaalle rekisteröidyille yhdistyksille 6,83 € + alv (yht. 8,40 €/tunti) 
-Muut käyttäjät 18,94 € + alv (yht.23,30 €/tunti ). Lisätietoa: tuula.m.koskinen[ät]vantaa.fi, puh. 83924270 tai 83922190. Lataa kokoustilan käyttöhakemus täältä.

Kokoustila Voltissa on käytettävissä iso näyttö, johon voi kiinnittää tietokoneen. Asiakaspalvelutiskiltä voi lainata kirjastokortilla videoneuvottelupaketin, joka sisältää näytön kaukosäätimen, HDMI-johdon adaptereilla, webkameran ja mikrofoni-kaiuttimen. Lisätietoa ja varaukset: aikuistenosaston asiakaspalvelu (p. 043 824 8307)

Hiljainen lukemiseen ja opiskeluun osoitettu tila.

Tikkurilan kirjastossa on näyttelytila, jota voi varata 1-3 viikoksi. Yhteyshenkilö näyttelyasioissa on Harri Hokkanen p. 09 8392 3977, sähköpostitse harri.hokkanen(ät)vantaa.fi. Tilan käyttö on maksullista.

Pelihuone sijaitsee kirjaston ensimmäisen kerroksen musiikkiosastolla. Tilassa on käytössä PlayStation 4 -konsoli, jolle on ladattu valmiiksi valikoima pelejä. Voit myös tuoda oman pelisi tai pelata kirjastosta lainaamaasi peliä. Vantaan kaupunginkirjastossa noudatetaan pelien ikärajoja. Peliohjaimet lainataan kirjastokortilla henkilökunnalta. Varaukset Varaamo-palvelusta. Henkilökunta auttaa tarvittaessa varauksen tekemisessä (p. 043 825 0963).

Tikkurilan kirjastotalossa sijaitseva Lummesali on Vantaan musiikkiopiston käytössä oleva konserttisali. Sali on ensisijaisesti musiikkiopiston opetuksen ja konserttitoiminnan käytössä. Musiikkiopiston loma-aikoina, erityisesti joulu- ja kesälomalla salia on mahdollista vuokrata ulkopuoliseen käyttöön. Vapaita aikoja voi tiedustella myös muinakin aikoina. Salia voi vuokrata vain kuluvalle lukukaudelle. Katso lisätietoa täältä

Huom! Singa Pro -karaokepalvelu on poissa käytöstä.

Musiikkiosaston Soittohuoneessa voi soittaa omilla instrumenteilla. Käytettävissä on myös sekä teräskielinen että nylonkielinen akustinen kitara, akustinen piano, sähkökitara ja -basso sekä näille vahvistimet. Soittimia ei lainata kirjaston ulkopuolelle. Tilassa on käytettävissä lisäksi Singa Pro -karaoke. Varaukset Varaamo-palvelusta. Henkilökunta auttaa tarvittaessa varauksen tekemisessä (p. 043 825 0963). Varaaja lainaa tilan kirjastokortilleen asiakaspalvelutiskiltä.

Varustelu äänen tallennukseen ja editointiin. Omatoimiseen käyttöön. Mahdollisuus soittaa omia tai lainattavia soittimia. Käytettävissä kaikki Rockway-verkkokurssit. LP-levyjen ja C-kasettien digitointimahdollisuus. Varaukset Varaamo-palvelusta. Henkilökunta auttaa tarvittaessa (p. 043 825 0963). Ikäraja tilan varaamiseen on 15 vuotta. Varaaja lainaa tilan kirjastokortilleen asiakaspalvelutiskiltä. 
 

Studion varustelu:
- PC-pöytäkone 
- Roland Studio-Capture -ulkoinen äänikortti
- Röde NT1-A -mikrofoni
- Bayerdynamics TG-153 stereopari -mikrofoni

- Yamaha HS80M -kaiuttimet
 

Ohjelmistot:
- Cubase 9 pro
- Adobe Creative Cloud -ohjelmistot 
- Ableton Live
- FL-studio
- Reaper
 

Soittimet:
- Ableton Push
- MIDi-koskettimet
- Tokai-sähkökitara ja -basso (lainataan erikseen)
- Sähköpiano (siirrettävissä studioon tarvittaessa)

Lue lisää studiosta

Aikuisten osastolla on myös kaksi tutkijanhuonetta, joista molemmissa on käytettävissä tietokone ja internet-yhteys. Ne annetaan hakemuksen perusteella kahdeksi kuukaudeksi kerrallaan. Käyttöhakemuksen saat aikuisten tietopalvelusta tai voit täyttää sen tässä ja lähettää suoraan eteenpäin.

Aikuisten osastolla on kolme työskentelyhuonetta, jotka voi varata lehtiosastolta (p. 09 8392 3977 ). Aikuisten osastolla on myös kaksi tutkijanhuonetta, joista molemmissa on käytettävissä tietokone ja internet-yhteys. Ne annetaan hakemuksen perusteella kahdeksi kuukaudeksi kerrallaan. Käyttöhakemuksen saat aikuisten tietopalvelusta tai voit täyttää sen tässä ja lähettää suoraan eteenpäin.

Aikuistenosastolla on kaksi ryhmätyötilaa: isompi Voimala ja pienempi Voltti. Tilojen käyttö on maksutonta, ja niitä voi varata enintään neljäksi tunniksi viikossa. Voimalaa ei pääsääntöisesti anneta pari- tai yksintyöskentelyyn. Tiloja voi varata Varaamo-palvelusta.

Voimalan varustelu: 
- Iso näyttö 75"
- Tietokone
- Fläppitaulu (tuotava omat tussit) 

Voltissa on käytettävissä iso näyttö, johon voi kiinnittää tietokoneen. Asiakaspalvelutiskiltä voi lainata kirjastokortilla videoneuvottelupaketin, joka sisältää näytön kaukosäätimen, HDMI-johdon adaptereilla, webkameran ja mikrofoni-kaiuttimen. Lisätietoa ja varaukset: aikuistenosaston asiakaspalvelu (p. 043 824 8307)

 

Устройства

Digipaja Dynamo on graafista työskentelyä varten. Tilan varustuksena on 27-tuumainen Wacom Cintiq 27QHD -piirtopöytä, laadukas CanoScan 9000F Mark II -filmi-, valokuva-, dia- ja asiakirjaskanneri sekä tehokas HP EliteDesk -tietokone, jossa on Windows 10 -käyttöjärjestelmä ja Adobe Creative Cloud -ohjelmistopaketti. Varaukset Varaamo-palvelusta tai asiakaspalvelusta (p. 043 824 8307).

Helppokäyttöiset ja näppärät Hublet-tabletit ovat käytössäsi Tikkurilan kirjaston lasten- ja nuortenosastolla. Hublet-telineestä voi käydä lainaamassa tabletin, jolla voi mm. lukea sähköpostia, surffata netissä tai lukea lehtiä sähköisessä muodossa 2 tunnin ajan kirjaston tiloissa. Lainaaminen onnistuu kirjastokortilla ja tunnusluvulla. Lainaaminen on helppoa: kun syötät kirjastokorttisi numeron ja tunnusluvun latausaseman näyttöruutuun, tabletti vapautuu latausasemasta.  Käytön jälkeen palautat tabletin takaisin latausasemaan, jolloin se lukkiutuu ja selaustietosi poistuvat automaattisesti. Tablettia voi käyttää vain Tikkurilan kirjaston lastenosaston tiloissa, eikä sitä voi lainata kotiin. Kysy apua ja vinkkejä henkilökunnalta!

Tikkurilan kirjaston aikuistenosastolla on käytössä kannettavien tietokoneiden lainausautomaatti. Automaatti helpottaa kirjaston asiakastietokoneiden käyttämistä, kun koneet saa käyttöön jonottamatta henkilökunnan luo. Asiakkaiden käyttöön tarkoitetut kannettavat tietokoneet eli Chromebookit on sijoitettu kaappiin, josta voit lainata niitä käytettäväksi kirjaston tiloissa. Lainaamiseen tarvitset kirjastokortin ja tunnusluvun. Lainauskuitti ja muistutus laina-ajan päättymisestä lähetetään vain sähköpostitse. Jos haluat kuitin ja muistutuksen, voit lisätä sähköpostiosoitteen asiakastietoihisi kirjautumalla ensin omiin tietoihin Helmet.fi:ssä.

Tietokoneiden laina-aika on kolme tuntia, ja lainakertoja voi olla kaksi peräkkäin. Laina-ajan päätyttyä palauta tietokone automaattiin, joka lähettää palautuksesta kuitin sähköpostiisi. Automaatti myös lataa kannettavat seuraavan asiakkaan käyttöön. Automaatissa on helppokäyttöinen kosketusnäyttö. Henkilökunta opastaa tarvittaessa automaatin käytössä.

Digipaja Dynamo on graafista työskentelyä varten. Tilan varustuksena on 27-tuumainen Wacom Cintiq 27QHD -piirtopöytä, laadukas CanoScan 9000F Mark II -filmi-, valokuva-, dia- ja asiakirjaskanneri sekä tehokas HP EliteDesk -tietokone, jossa on Windows 10 -käyttöjärjestelmä ja Adobe Creative Cloud -ohjelmistopaketti. Varaukset Varaamo-palvelusta tai asiakaspalvelusta (p. 043 824 8307).

Kirjastossa on asiakkaiden käytettävissä olevia työasemia. Kaikkien työasemien käyttö on maksutonta. Koneiden käyttö edellyttää voimassa olevan kirjastokortin. Henkilökunta opastaa tarvittaessa työasemien käytössä. Kirjastossa järjestetään myös tietokoneen ja internetin käytön peruskursseja. 
-Osa kirjaston tietokoneista on varattavisssa etukäteen osoitteesta http://vantaa.varaakone.net. 
-Aikuisten osastolla on kolme työskentelyhuonetta, jotka voi varata lehtiosastolta (p. 09 8392 3977 ). 
-Kirjastossa on myös pistäytymiskoneita, joita ei voi varata etukäteen. 

Ohjelmat ja oheislaitteet: 
-Windows 7 -käyttöjärjestelmä 
-Microsoft Office 2010 -ohjelmat 
-Yleisimmät selainohjelmat 
-Kuvankäsittelyohjelmat (GIMP ja Picasa) 
-Skanneri 
-Mustavalko- ja väritulostus 

Kaikkiin koneisiin on mahdollista kytkeä USB-porttiin oma muistikku, kamera yms. laitteita. Koneille ei voi tallentaa tai asentaa mitään omia ohjelmia, ajureita tai tiedostoja.

Kokoushuoneessa, satuhuoneessa sekä Aleksis-salissa on kiinteä dataprojektori voidaan kytkeä asiakkaan kannettavaan tietokoneeseen.

Musiikkiosaston Pelihuoneessa on PlayStation 4 -pelikonsoli.

Aikuistenosastolla on kaksi kirjastokortilla toimivaa eBooking-konetta max. A4-kokoisten sivujen skannaamiseen. Työhuone Akussa on A3-kokoinen skanneri. Lisäksi aikuistenosaston Digipaja Dynamossa on A4-kokoinen skanneri, jolla voi skannata dioja ja negatiiveja. Työhuone Akun ja Digipaja Dynamon voi varata Varaamo-palvelusta.

Найдите свою библиотеку

Контакты

Lummetie 4

01300 Vantaa

tikkurila.kirjasto@vantaa.fi

Открыто

-
Персонал
-
-
Персонал
-
Персонал
-
-
Персонал
-
Персонал