Lastenkirjahylly

Alla ettor får en bok i gåva

I höst får varje ny svenskspråkig etta i Helsingfors, Esbo, Grankulla och Vanda en bok i gåva. Det är femte gången en bokgåva delas ut av biblioteken.

Boken heter Luna sjunger solo av Malin Stehn och Maria Källström. Den är en gåva till barnen från Helmet-biblioteken och bokförlaget Opal, som samarbetar kring kampanjen.

Med gåvan vill Helmet-biblioteken inspirera barnen till att börja läsa och använda sitt närbibliotek. Luna sjunger solo är en lättläst bok för dem som redan knäckt läskoden, men kan även läsas högt tillsammans.

Ettorna får i början av hösten från skolan ett inbjudningskort till biblioteket. I samma veva som boken hämtas kan man pass på att skaffa barnet ett eget bibliotekskort.

Ettorna i de finska skolorna får boken Kokkiklubi ja maailman paras pizza av Miina Supinen och Anni Nykänen. Boken är utgiven på WSOY.

Också ettor med ryska som modersmål får en egen bok av Ryskspråkiga biblioteket i Esbo. Dessutom får alla barn som har lässvårigheter en talboksversion via Celiabiblioteket.

Här kan du hämta din bok

De svenska ettorna kan hämta sin bok på biblioteken i listan. Välj helst det bibliotek som ligger närmast din skola.

Helsingfors

Berghäll

Busholmen

Böle

Degerö

Drumsö

Kottby

Malm

Munksnäs

Månsas

Nordsjö

Ode

Richardsgatans bibliotek

Sockenbacka

Södra Haga

Tölö

Åggelby

Östra Centrum

Esbo

Bokbussen

Entresse

Hagalund

Iso Omena

Sello

Sökö

Grankulla

Grankulla

Vanda

Bokbussen

Dickursby

Myrbacka

Mårtensdal

Sandkulla

Foto: Helsingfors stad / Katja Tähjä 

Läs också:

Ettornas bokgåva: ”En spännande bok måste inte vara läskig!”