Biblioteksprogram för daghemsgrupper i Esbo

Välkommen att delta i vårt biblioteksprogram tillsammans med din daghemsgrupp!

I vår ordnar vi program på biblioteket, på dagis och på distans. Anmälning här.

Det här bjuder vi på:

Sagostund med rörelsesaga

Under denna sagostund använder vi hela kroppen. Vi lever oss in i sagan genom att göra rörelser och ljud som stöder berättelsen. Sagostunden räcker ungefär en halvtimme och ordnas på biblioteket.

Interaktiv sagostund med tema känslor

Vi börjar med att läsa en saga med känslotema. Därefter får barnen använda ChatterPix programmet för att jobba i grupp med en kul uppgift. Sagostunden räcker ungefär 45 min. och vi använder pekplattor. Sagostunden ordnas på biblioteket.

Sagostund

Vi ordnar högläsningsstunder för en grupp åt gången med ett tema som gruppen väljer själv. Sagostunden räcker ungefär en halvtimme och ordnas på biblioteket eller dagis.

Hattisarnas vårkonserter 

Bibbans eget husband Hattisarna för barn och barnasinnade på en resa i musikens fröjd. Evenemanget passar olika språkgrupper då vi sjunger på finska, svenska och engelska. Ni kan även pyssla egna rytminstrument och delta i musicerandet.  

Då utrymmena är begränsade ber vi att alla grupper som vill delta anmäler sig på förhand via denna länk. Anmälningen börjar den 16.1.2023 kl.8.00.   

Konsertdatum och bibliotek:  

14.2 Lippulaivabiblioteket, allaktivitetsutrymmet Salonki  

14.3 Iso Omena bibliotek, Stage  

25.4 Entressebiblioteket, Estraadi  

30.5 Sellobiblioteket, Viaporin tori. En stor utomhuskonsert kl. 9.30  

Konserterna tar ca. 20 minuter och börjar kl. 9.00, 9.45 och 10.30. Förutom på Sellobiblioteket där konserten börjar kl. 9.30. 

Virtuella sagostunder

Klockan 9.30 den första onsdagen varje månad med start i februari ordnar vi virtuella sagostunder som vi sänder på vår maskot Bibbakurres youtubekanal (https://www.youtube.com/c/Kirjastokurre). Datumen är alltså 1.2, 1.3, 5.4 och 3.5. Sagostunderna är öppna för alla och kräver ingen anmälan. Innehållet för sagostunden meddelas ett par dagar i förväg på helmet.fi > evenemang.

Beställ bokpaket!

Vill ni ha en trave bilder- och faktaböcker kring ett aktuellt tema till gruppen? Eller önskar ni er ett urval av nyutkommen barnlitteratur? Beställ då ett bokpaket med 15-20 böcker som vi samlar ihop åt er och ni får avhämta på bibban efter ungefär två veckor.

Alla anmälningar görs på denna blankett. Kryssa för om ni önskar er en sagostund med rörelsesaga, en interaktiv sagostund, en sagostund med eget tema eller bokpaket och ge minst ett par önskemål om datum.

Program för daghemsgrupper våren 2023 hittar du en sammanfattning av vårt program för daghemsgrupper. Skriv gärna ut programmet och dela det med dina kolleger.

Läsglada hälsningar från ​Esbos svenska bibliotekspedagoger