Ändringar i utskrift och användning av datorer i Helsingfors bibliotek  

I början av 2023 övergår Helsingfors bibliotek till ett nytt utskriftssystem. I fortsättningen loggar användaren inte in på datorerna med personliga koder. Du kan göra utskrifter genom att skapa dig ett utskriftskonto. För att registrera ditt utskriftskonto behöver du en e-postadress.   

Priset per sida är 0,40 euro. I fortsättningen kan man inte längre skriva ut gratis i Helsingfors. Utskrifterna betalas direkt till personalen. Du kan betala för utskrifter och kopior med utskriftssaldot på det gamla Papercut-systemet till slutet av 2023. Oanvänt utskriftssaldo återbetalas inte.   

Kontanter tas inte emot på alla bibliotek. De bibliotek som tar emot kontanter hittar du i menyn Bibliotek och tjänster med sökordet ”möjlighet att betala kontant”.   

Du kan även i fortsättningen skriva ut antingen från bibliotekets kunddator eller din egen enhet.  

Kunddatorerna förnyas i alla Helsingfors bibliotek  

Kunddatorerna i Helsingfors bibliotek förnyas i början av 2023. Datorbytet anknyter till ett projekt som omfattar hela Helsingfors.   

Kunddatorerna byts ut ett bibliotek i taget. Ändringsarbetet inleds på Tölö bibliotek. Under installationsarbetet kan datorerna tidvis vara ur bruk.   

Datorernas användningstider varierar från en halvtimme till fyra timmar. Mer detaljerad information om kunddatorerna i varje bibliotek finns under ”Tjänster” på bibliotekens egna sidor på Helmet. 

Kunddatorerna kan i huvudsak inte bokas i förväg. I vissa bibliotek kan du boka kunddatorer via Varaamo.

Foto: Jussi Hellsten / Helsingfors stad