Bibliotekens öppettider i Vanda under sommaren

Biblioteken i Vanda övergår till sommaröppetider från och med 14.6.2021. En del av biblioteken har öppet med förkortade öppettider eller stängt under sommaren.  

Sommaröppettiderna gäller under perioden 14.6–8.8.2021. 

Biblioteken i Dickursby och Myrbacka har öppet mån.–tors. kl. 8–20, fre. kl. 8–16, lör. kl. 9–16 och söndag stängt.

Biblioteken i Håkansböle, Kivistö, Björkby, Lumo, Västerkulla, Mårtensdal och Point har öppet mån., tors. kl. 13–20 och tis., ons., fre. kl. 9–16 och lördag–söndag stängt.

Dagen före midsommarafton 24.6 stängs biblioteken kl. 16, förutom Hasselbackens bibliotek som är öppet fram till kl. 20. På midsommarafton 25.6 har biblioteken stängt.  

Kontrollera ditt närbiblioteks öppettider på bibliotekets egna webbsidor: Bibliotek och tjänster.

Övriga bibliotek och bokbussarna 

Hasselbackens bibliotek har fram till 24.6 öppet måndag och torsdag kl. 14–20 och stängt 25.6–1.8. Närmare information om avhämtningen av reserverat material när biblioteket är stängt hittar du på Hasselbackens biblioteks webbsidor.

Sandkulla bibliotek har stängt under hela sommaren till och med 11.8. 

Bokbussarna kör kvällsrutter 1.6–2.7 och har sommarpaus 3.7–1.8. Närmare information om avhämtningen av reserverat material när bokbussen har sommarpaus hittar du på bokbussens webbsidor.

Frys dina reserveringar under sommaren 

Om du inte kan komma och avhämta dina reserveringar under sommaren kan du frysa eller annullera dem. Från och med 1.6 tar Helmet-biblioteken ut en avgift på 1 euro för reserveringar som inte har avhämtats eller annullerats senast den sista avhämtningsdagen. 

Du kan frysa reservationerna och ta bort frysningen i Helmets nättjänst.

Att annullera reservationer.

Säkerheten vid besök på biblioteket

På biblioteket följer vi också under sommaren de restriktioner och anvisningar som huvudstadsregionens coronasamordningsgrupp beslutat om för att förhindra spridningen av coronaviruset. Kontrollera anvisningarna om hur man sköter ärenden på ett säkert sätt på biblioteket: Besök i Helmet-biblioteken under coronavirusepidemin

Bild: Karolina Grabowska / Pexels