Björkby bibliotek har stängt i två veckor från och med 28.10.

Björkby biblioteks tillfälliga lokaler i köpcentret Koivukeskus börjar användas i november. Biblioteket har stängt under flytten 28.10–10.11. Målet är att öppna biblioteket i de nya lokalerna 11.11.  

Bibliotekslokalen i Koivukeskus är 411 m² stor och den är i ett plan. Lokalen är tillgänglig för alla. Biblioteksinredningen kommer inte att vara helt klar när biblioteket öppnas, och möblemanget kompletteras i slutet av året. Karaokegrupperna, Pikkukino och organisationernas verksamhet fortsätter i de gamla lokalerna åtminstone till årets slut.  

Öppet även på söndagar 

Efter flytten kommer Björkby bibliotek att ha öppet även på söndagar. Fredagens öppettider förlängs med fyra timmar.   

Biblioteket får nya öppettider troligen redan från och med 11.11:  

  • mån.–fre. 8–20  
  • lör.–sön. 9–16 

Avhämtning av reserverat material under flytten 

När flytten börjar överförs alla reservationer som redan inkommit till Björkby bibliotek till Dickursby bibliotek för avhämtning. Kunderna kan byta avhämtningsställe eller frysa sina reservationer för den tid flytten pågår, om reservationerna ännu är öppna. Medan en reservation är fryst behåller den sin plats i kön i normal ordning, men levereras först när frysningen har tagits bort. En reservation kan inte frysas om den redan väntar på avhämtning i biblioteket eller är på väg från ett annat bibliotek.  Kom ihåg att själv ta bort frysningen när den inte längre behövs. Du kan göra ändringar i dina reservationer genom att logga in dig i de egna uppgifterna på Helmet.fi.