Min första PRAO- vecka i biblioteket

 

Inte för att överdriva, men PRAO-tiden i biblioteket har känts som en välsignelse. Att få jobba två veckor omringad av böcker, utan läxor eller skolstress, vad mer kan man önska sig? Jag har tillochmed fått sova en timme längre än vanligt.

Första dagen kände jag mig lite nervös då jag knackade på dörren till biblioteket. Det visade sig dock vara onödigt, för genast i början fick jag den information och hjälp som jag skulle behöva. Min handledare Merja visade mig var allt finns och förklarade hur böckerna är organiserade. Efter det fick jag börja jobba, med att bl.a. söka reservationer, låna och returnera material och lägga böcker på hyllan. Första dagen gick fort, och jag väntade med iver på den kommande veckan.

Resten av veckan framskred på ungefär samma sätt¸ jag lånade, returnerade och organiserade böcker. Då och då fick jag ändå göra annat också.  T.ex. på onsdagen fick jag läsa några sagor för ett- och tvååringar, och så har jag fått översätta en lista med biblioteksrelaterade ord från finska till svenska. Jag har också fått (eller kanske hamnat) pyssla lite grann, en affisch till ytterdörren och några sagopass åt småbarnen.

Det har varit en trevlig vecka i biblioteket, jag är glad att jag har ännu en vecka kvar. Jobbet kan då och då vara lite långtråkigt, men allt som allt har det varit en positiv upplevelse. Mina kolleger har varit supertrevliga och det har känts lätt att jobba med dem. Om andra veckan går lika bra, kan det väl hända att jag kommer att söka sommarjobb härifrån.

Frida Sundholm, Åshöjdens grundskola 9B