Biblioteksprogram för daghemsgrupper i Esbo

Välkommen att delta i vårt biblioteksprogram tillsammans med din daghemsgrupp!

I vår ordnar vi program utomhus och på distans och i mån av möjlighet också på biblioteket. Det här bjuder vi på:

Sagostunder på biblioteket eller utomhus

Vi ordnar högläsningsstunder för en grupp åt gången med ett tema som gruppen väljer själv. Sagostunden räcker ungefär en halvtimme och ordnas på biblioteket eller utomhus.

Virtuella sagostunder

Klockan 9.30 den första onsdagen varje månad ordnar vi virtuella sagostunder som vi sänder på vår maskot Bibbakurres youtubekanal (https://www.youtube.com/c/Kirjastokurre). Datumen är alltså 2.2, 2.3, 6.4, 4.5 och 1.6. Sagostunderna är öppna för alla och kräver ingen anmälan. Innehållet för sagostunden meddelas ett par dagar i förväg på helmet.fi > evenemang.

Beställ bokkasse!

Vill ni ha en trave bilder- och faktaböcker kring ett aktuellt tema till gruppen? Eller önskar ni er ett urval av nyutkommen barnlitteratur? Beställ då en bokkasse med 15-20 böcker som vi samlar ihop åt er och ni får avhämta på bibban efter ungefär två veckor.

Alla anmälningar görs på denna blankett. Kryssa för om ni önskar er en sagostund, bokbio eller bokkasse och ge minst ett par önskemål om datum.

Program för daghemsgrupper vår 2022 hittar du en sammanfattning av vårt program för daghemsgrupper. Skriv gärna ut programmet och dela det med dina kolleger.

Läsglada hälsningar från ​Esbos svenska bibliotekspedagoger