Haukilahden kirjasto ulkoa

I Gäddviks bibliotek förbereder vi oss för flytten

Snart  är året slut och det betyder att inom kort så kommer biblioteket att flytta till nya utrymmen.

Det nya biblioteket ligger bara ett stenkast ifrån det gamla utrymmet i en ny byggnad som snart blir färdig. Som vår granne är fortsättningsvis dagiset, men i ett större format.

Datumet för flytten kommer att vara i slutet av januari och tanken är att i början av februari öppna det nya biblioteket. Vår avsikt är, att det inte skall bli några stängningsdagar utan det gamla biblioteket skall betjäna under hela tiden för flytten. Det kommer att vara möjligt att avhämta det reserverade materialet från det gamla biblioteket ända tills det nya biblioteket öppnas. Man kan alltså under hela tiden använda Gäddviks bibliotek som plats för avhämtning av reserverat material.

Torsdagen den 15.11 ordnades ett kundtillfälle i Gäddviks bibliotek. Det var en mycket varm stämning. ”Vad fint att vi får ett nytt vackert bibliotek”, var en vanlig kommentar. Några av deltagarna var bekymrade att biblioteket skall bli, med avseende på läget, bara ett utrymme för dagisets behov. Skulle det alls komma möbler för vuxna? Så är verkligen inte fallet. Biblioteksdelen av byggnaden är avsedd för alla åldrar.

Den yngsta deltagaren på kundtillfället, en liten flicka under skolåldern, framförde tre önskemål; en stor mjukis Mullvad, mjuka soffor och en plats att leka på. Mjukis mullvadar bor redan nu i många bibliotek, så detta önskemål samt de två övriga är helt möjliga att realisera. Man önskade också en namntävling för det nya biblioteket. Det kan vi ordna.

Vi tackar alla som deltagit med sina värdefulla åsikter, det må gälla möbler eller verksamhet. Vi önskar både gamla och nya kunder välkomna till det nya biblioteksutrymmet.