tet-harjoittelijat

Prao-period på Hagalunds bibliotek


Vi gjorde vår prao-period på Hagalunds bibliotek, som var lite bekant för oss. Vi hade inga förutsättningar om biblioteksarbetet, så det var lätt att börja lära oss nytt. Nya uppgifter kom fram varje dag, och tack vare den vänliga personalen lärde vi oss det vardagliga arbetet. Dessutom var det roligt att personalen hälsade och presenterade sig till oss.
 
Under prao-perioden fick vi till exempel se hur böckerna rör sig i biblioteket, söka och hantera reserverad material, ställa ordning i bokhyllorna och hjälpa till förskoleelever med pysselverkstaden. Varje uppgift var på sitt sätt rolig. Vi tyckte om dem och trivdes bra mellan arbetskompisar. Lite mera pauser under dagen kunde ändå ha varit bra.
 
Ännu kan vi inte säga om vårt favorityrke i framtiden är bibliotekarie, men vi är mycket nöjda om att vi valde Hagalunds bibliotek som prao-platsen och kanske vi ansöker om sommarjobb på biblioteket nästa år. Vi vill säga tack ska ni ha i Hagalunds bibliotek för att vi kunde göra praon här och att ni tog oss väldigt varmt emot.
 

Emilia, Järvenperän koulu 9D och Aada, Olarin koulu 9B


Översättning på svenska: Satu Nylund