Nytt utskriftssystem på biblioteken i Vanda

På biblioteken i Vanda införs ett nytt utskriftssystem. Systemet har utvecklats baserat på personalens och biblioteksbesökarnas önskemål. I samband med förnyelsen tas det gamla utskriftssystemet print@vantaa.fi ur bruk. Systemet införs på biblioteken stegvis, med andra ord kommer systemet inte att börja användas samtidigt vid alla bibliotek. 

Installationen av det nya utskriftssystemet kan medföra avbrott i användningen av utskriftstjänsten. Om avbrotten informeras det vid biblioteken.

I fortsättningen kommer du att behöva ett bibliotekskort för att skriva ut, kopiera eller skanna dokument. Med ditt bibliotekskort kan du enkelt registrera dig som användare i systemet. Du behöver endast registrera dig en gång och registreringen gäller tills vidare. Personalen hjälper dig vid behov.

Du får göra 20 svartvita utskrifter eller 2 färgutskrifter eller kopior per dag. Utskrivningen och kopieringen är avgiftsfria.

Utskrifterna görs från bibliotekets datorer. Du kan inte skriva ut dokument från din egen dator.

Du kan också skanna pappershandlingar till digitalt format. De skannade filerna skickas direkt till den e-postadress som du har lämnat i samband med registreringen. Du kan inte skanna dokument till ett USB-minne.

Bild: Mikhail Nilov/ Pexels