Välkommen tillbaka till Håkansböle bibliotek 19.9.2022.

Håkansböle bibliotek öppnar sina dörrar måndagen 19.9 kl. 8.

Renoveringen av biblioteket tog fyra månader. Under renoveringen förbättrade man kvaliteten på inomhusluften och förnyade bland annat golvytor och belysning. Biblioteket försågs också med nya möbler.

Renoveringen har gett oss en fantastisk möjlighet att omorganisera bibliotekets utrymmen. Vuxen- och barnavdelningen har fått byta plats med varandra. På så sätt kan vi tydligare avgränsa t.ex. läs- och låneutrymmet för vuxna till ett eget område. Också reservationshyllorna och utlåningsautomaterna har flyttats till en ny plats.

Öppningsdagen 19.9 kl. 17-18.30 bjuder vi på kaffe, te och saft.

Den regelbundna evenemangs- och gruppverksamheten inleds i början av oktober. Vi firar återöppnandet av vårt bibliotek 1.10.2022. Gå in på adressen helmet.fi/hakunilankirjasto för närmare information.

Avhämtning av reserverat material före 19.9.2022

Du kan hämta dina reservationer från Dickursby bibliotek fram till 14.9.2022. Reservationer kan hämtas från Håkansböle bibliotek fr.o.m. 19.9.2022.

Du kommer väl ihåg att släppa dina reservationer om du fryst dem inför renoveringen. Anvisningar för att släppa en reservation. 

Om du inför renoveringen bytte avhämtningsställe till ett annat Helmet-bibliotek, kom ihåg att byta tillbaka avhämtningsstället till Håkansböle. Anvisningar om ändring av avhämtningsställe för reserverat material. 

Lånens förfallodagar och återlämning av material

Förfallodagen för material från Vanda och Esbo som lånats på Håkansböle bibliotek före renoveringen är 3.10.2022. Innan Håkansböle bibliotek öppnas kan du återlämna dina lån till vilket Helmet-bibliotek som helst. Bokbussen besöker hållplatsen vid Håkansböle bibliotek onsdagar kl. 17–18 fram till 31.8.

Välkommen till det förnyade biblioteket!

Närmare information

Riikka Pohjola
Servicechef för Håkansböle och Västerkulla
tfn 040 190 3930
riikka.pohjola@vantaa.fi

Bild: Vanda stadsbibliotek