oodin pelitilat

Ode erbjuder mångsidiga spelmöjligheter

Odes spelrum för PC-gaming öppnade i början av året, och nu kan man njuta också av tre konsolspelrum. I framtiden kompletteras speltjänsterna ännu med retrospel och en samling VR-glasögon av olika slag.

Redan i planeringsfasen satsade vi på spelkultur. I Odes andra våning byggdes högkvalitativa utrymmen endast för speländamål. Då du vill drilla Fortnite med kompisar, gå på äventyr i Hyrules mystiska landskap eller prova tillsammans med familjen hur det går att spela Tetris med VR, hittar du lämplig utrustning i Ode.

På våra effektiva gamingdatorer har vi installerat en hel massa spel, Sims, Overwatch, Apex Legends, League of Legends, m.fl. Och om du har en användar-ID för t.ex. Steam eller Origin kan du även installera fler spel från dit eget konto. Många kommer till Ode för att spela tillsammans regelbundet, men vem som helst passar väl med i gänget. Allt som behövs är ett Helmet-bibbakort. Till skillnad från många andra bibliotek och ungdomshus finns det inga separata speltider för olika åldrar på Ode. I det gemensamma, öppna utrymmet finns det plats för både skolbarn och vuxna spelare.

På andra våningen finns det också tre konsolspelrum som kan reserveras för att spela tillsammans med kompisar eller för sig själv i lugn och ro. I varje spelrum hittar man PlayStation 4 Pro med VR-glasögön, Xbox One X och Nintendo Switch. Beroende på spelet kan upp till fyra personer spela samtidigt. Vi har ett färdigt urval av spel i många genrer. Många spel passar alla åldrar och även de minsta hittar säkert någonting att spela. För vuxna erbjuder vi t.ex. de legendariska Tomb Rider och Dark Souls. Spelrum kan reserveras på Varaamo och spelkontrollerna lånas med bibliotekskortet.

Det är även möjligt att bekanta sig med spelkultur i vidare bemärkelse i Ode. Vi har streamat de viktigaste e-sportevenemangen och också i framtiden kan man följa direktsändningar från tävlingar och spelkonferenser på en stor skärm. I början av året hade publiken chans att spela Minecraft mot en AI-robot. I mars besökte CS:GO-teamen Senior Fighters och Grey Gunners oss och berättade om sin verksamhet för alla som är intresserade av e-sport.

Odes konsolspelrum är öppna:

må-fre kl. 8-21.30
lö-sö kl. 10-19.30
Boka tid på: varaamo.hel.fi

PC-spelrummet är öppet under sommaren:

må-fre kl. 11-21.30
lö-sö kl. 11-19.30