Roliga och aktiverande barnprogram kan ses på Helsinkikanava

Helsinkikanavas barnprogram nådde ut till många under bibliotekens stängningstid 
 


Strax efter att biblioteken stängde i mars började Helsingfors stadsbibliotek strömma program via Helsingfors stads informationskanal Helsinkikanava:www.helsinkikanava.fi. Målet var att nå ut till bibliotekens kunder med intressanta program som de kunde titta på hemifrån. Programmen strömmades live från Centrumbiblioteket Odes Maijasal och bjöd på något för alla.  
 
Bland barnprogrammen fanns tre olika svängiga Rimjam med Sydkustens ordkonstskola och ledarna Maja Ottelin, Lotta Sanhaie, Nina Tikkanen och Linda Sundberg. Se Rimjammen här
och lek med rim och dikter hemma, klicka på Rimjammets rubrik för att komma till videon: 

Kroppen är toppen 12.5.2020
Baka och smaka 22.4.2020
Busbarr och mysmossa 29.4.2020

Mer information om Sydkustens ordkonstskola och allt spännande de bjuder på finns här: www.ordkonst.fi  

 
Författarna och illustratörerna som hälsade på och berättade om sina böcker och illustrationer var Nadja Andersson och Maija Hurme.

Nadja Andersson läste ur sin fantasifulla bok Hönans kalas och hon gav också kluriga tips på hur man kan pyssla en alldeles egen fågelkompis därhemma av återvinningsmaterial, klicka på programmets rubrik för att komma till videon och på bokens rubrik för att kunna reserva boken. 

Maija Hurme berättade under sitt författarbesök om hur man gör då man illustrerar dikter, och om sitt samarbete med författaren Hanna Lundström. Se den färgsprakande videon härnedan och inspireras att illustrera därhemma. Boken Rassel prassel poesi har nyligen kommit ut som samlingsvolym och där finns Maija Hurmes ljuvliga illustrationer kombinerat med Hanna  Lundströms vackra dikter för småbarnsfamiljer. Reservera boken åt er härnedan på bokens namn. 

Nadja Andersson 6.5.2020
Hönans kalas
 
Maija Hurme 14.5.2020
Rassel prassel poesi: en samlingsvolym

Michelle Mattfolk, Specialbibliotekarie, Centrumbiblioteket Ode