Biblioteken i Esbo öppnar sina verkstäder för självständig användning


En del av tjänsterna i Esbo stadsbiblioteks verkstäder, eller våra s.k. Makerspaces, öppnas för användning på egen hand måndagen den 10 augusti. Då kan du reservera 3D-skrivare, symaskiner och digitala arbetsstationer. I tjänsten Varaamo, https://varaamo.espoo.fi, kan du kontrollera vilka tjänster som finns tillgängliga på de olika biblioteken från och med måndag. I Varaamo reserverar du också apparaterna för självständigt bruk.

Esbo stadsbibliotek följer THL:s rekommendationer om säkerhetsavstånd och därför kan personalen inte ge personlig handledning i hur apparaterna fungerar, utan kunderna använder apparaterna självständigt enligt de instruktioner som finns tillgängliga. Vi hoppas att du tar det här i beaktande när du reserverar en apparat.

De apparater som förutsätter handledning av personalen är fortsättningsvis inte i användning. Slöjdverkstaden på Iso Omena biblioteket är också stängd tillsvidare.

Bibliotekstjänsterna i Esbo anpassas efter coronaläget och myndigheternas anvisningar. Situationen kan förändras på kort varsel och därför uppmanar vi våra kunder att kontrollera läget på bibliotekens webbplatser eller genom att ta direkt kontakt med biblioteket.