Mellan raderna - bokpratsevenemang för åk 7

Bokpratsevenemanget Mellan raderna ordnas under hösten 2022. Alla elever i åk 7 i Helsingfors bjuds in för bokprat genast i början av höstterminen. Bokpraten ordnas under en period på fyra veckor och varje klass kan välja det bokprat som passar den bäst. Efter bokpraten kan man bekanta sig med böckerna och även låna dem. Ett evenemang räcker 90 minuter.

Bokpratsevenemangen ordnas på stadens kulturhus. Till de finskspråkiga bokpraten sker anmälan via kultus.fi-tjänsten. 

Under hösten ordnas två finskspråkiga och ett svenskspråkigt bokprat:

SKUGGOR, DRAMA OCH LÖGNER 
Vad ska man läsa när man just börjat högstadiet och allt känns nytt? Om skuggor från det förflutna? Om drama vänner emellan? Kanske om någon som sprider lögner omkring sig tills ingen vet vad de ska tro? Eller något helt annat? Tips, idéer och inspiration för sjuans elever och deras lärare.  
Plats: Ode 6.10. och 7.10. 
Länk till boklistan
Mer information och anmälan: cecilia.eriksson@hel.fi 

BOOKFLIX 
Onko vaikea löytää luettavaa? Ovatko kirjat vain hyllyyn unohtuneita pölyisiä paperikasoja?  
Ei hätää, Bookflix –esitys tarjoilee kirjoja kokonaan uudessa muodossa!  
Bookflix –esityksessä näyttelijät luovat lavalle nuortenkirjoihin pohjautuvan suoratoistopalvelun.  Valikoimasta löytyy katsottavaa niin musiikin, visailujen, lifestyle- ja treffiohjelmien kuin mysteerienkin ystäville. Bookflix -esityksessä nähdään yhteensä yli kymmenen näyteltyä tv-ohjelmaa, jotka sisältävät komediaa, jännitystä, mysteerejä, draamaa, romantiikkaa, seikkailua ja kauhua. Ja mikä parasta, jokaisen ohjelman pääosassa ovat kirjat!   
Ohjelmatarjonnan lisäksi Bookflix –tapahtumassa on luvassa pelaamista, äänestyksiä sekä tutustumista esityksen innoittajiin eli kirjoihin! Muista siis ottaa kirjastokortti mukaan.
Esityspaikat: Malmitalo ja Oodi 
Linkki kirjalistaan
www.helmet.fi/rivienvalista
Lisätiedot: minna.rimpila@hel.fi

KENTIES LUET MINUT VIELÄ  
Ahdistaako maailman tila – sodat, pandemiat, ilmastonmuutos? Pelottaako maailmanloppu, zombit, vampyyrit tai tietokoneen näytön sisältä ryömivät riivaajat? Ei se mitään, apokalyptisen kuumotuksen aiheita löytyy kyllä arkisemmistakin asioista! Kuten siitä, että yrität puhua ihastukselle tai miten orastavat tulevaisuuden haaveet kuuluisuudesta tai kuninkaallisuudesta kariutuvat ja kaikki toivo on mennyttä... Entä miltä kuulostaisi saada armoton, lopulta katastrofiin johtava pissahätä koko luokan edessä? Iloinen uutinen on kuitenkin se, että tähän kaikkeen on olemassa erittäin ammattitaitoista apua! Kenties luet minut vielä -esityksessä käydään läpi kaikkia edellä mainittuja asioita erittäin kyvykkäiden kirjallisuusterapeuttien avustuksella. Jokaiseen vaivaan, pelkoon ja ahdistukseen löytyy ainakin jonkinlainen lääke kirjoista. Ja mikäli lääke ei auta toivotulla tavalla, varmistamme että prosessi on sen verran hauska ja miellyttävä, että suuremmat murheet unohtuvat. Lisäksi kaikkien onneksi hoitopakkauksia eli kirjoja on heti lainattavissa ja reseptin sijaan niitä saa kirjastokortilla! 
Esityspaikat: Maunula-talo ja Vuotalo 
Linkki kirjalistaan
www.helmet.fi/rivienvalista
Lisätiedot: minna.rimpila@hel.fi

Bild: Luisella Planeta Leoni, Pixabay