Hoppa till innehåll
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Kontaktuppgifter

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Hundar tillåtna
Hundar förbjudna
Gå till bibliotekets sajt

De nyaste evenemangen

Tjänster

 

Apparater

Lainattava kosteusmittari, laina-aika 14 vrk. Ei voi varata eikä uusia.

Kirjastossa on koronatilanteen vuoksi osassa palveluista rajoituksia, 3D-tulostin ei ole vielä käytössä.

Kirjaston 3D-tulostin on varattavissa Varaamon kautta. Tulosteet maksavat 70 senttiä/kpl.

 

Kirjastossa on koronatilanteen vuoksi osassa palveluista edelleen rajoituksia, pelihuone ei ole vielä käytössä.

Playstation 4 pelikonsoli. Pelihuone on varattavissa ma-pe 13.00-19.30 ja la 10-15.30, tila varataan kuten asiakastietokoneet -ASTA ajanvarauksessa (koneen tunnus R) ja peliaikaa on 1 tunti/ 1 pelaaja. Pelattavana muun muassa FIFA 2019, Minecraft ja NHL 2017. Varaa pelihuone klikkaamalla tästä.

ASKO-asiakastietokoneet ovat koneesta riippuen varattavissa kerralla 0,5 - 4 tunniksi. Tietokoneet 1 ja 3 sijaitsevat omissa työhuoneissa, 4-5 nuorten nurkassa, 7-9 ASKO-tilassa ja 10-11 lehtisalissa.
Voit varata ASKO-asiakastietokoneen etukäteen, klikkaamalla tätä tekstiä tai soittamalla (09) 310 85070.

Lainattavat kannettavat tietokoneet eivät ole koronatilanteen vuoksi vielä käytössä.
Kirjastossa on viisi kannettavaa tietokonetta, joita voi lainata kirjaston tiloissa työskentelyä varten. Kannettavien tietokoneiden lainaukseen tarvitaan kirjastokortti ja henkilöllisyystodistus.
 

Laina-aika 1 viikko, ei voi varata eikä uusia.

Laina-aika 2 viikkoa, ei voi varata eikä uusia.

Monitoimitilassa, kiinteästi asennettu esitystekniikka. Kytkettävissä kannettavaan tietokoneeseen HDMI, DisplayPort, Mini DisplayPort tai VGA liitännällä.

Laina-aika 2 viikkoa, ei voi varata eikä uusia.

A4 ja A3 mustavalko- ja värikopiot. Kopion hinta 0,40 € / sivu, kaksipuolinen kopio 0,80 €. Kopiokoneella on mahdollista tulostaa myös muistitikulta (.pdf ja .jpg -tiedostot, myös A3 kokoisena, tulosteen hinta 0,40 € / sivu) sekä skannata joko muistikulle tai sähköpostiin.

SD-, MMC- ja Compact Flash -muistikorttien lukemiseen käytettävä oheislaite.

Kirjastossa on 27" Android-tabletti, jossa on luettavana laaja valikoima suomalaisia ja ulkomaisia e-sanoma- ja aikakauslehtiä kirjaston e-lehtipalveluista: ePress, PressReader ja Flipster (ePress ja PressReader -palvelut löytyvät myös lainattavista Hublet-tableteista). Katso tarkemmat tiedot kirjaston e-lehtipalveluista klikkaamalla tätä tekstiä.

 

Kirjastossa on koronatilanteen vuoksi osassa palveluista edelleen rajoituksia, Hubletit eivät ole vielä käytössä.

Kirjastossa on 5 lainattavaa tablettia (Hubletia) Hubletit lainataan itsepalveluna kirjastokortilla ja PIN-koodilla. Laitteet ovat käytettävissä ainoastaan kirjaston tiloissa. Ei lainata kotiin. Hubletia käytetään tavallisen tabletin tavoin ja siitä löytyvät myös ePress (sisältää Helsingin Sanomat ja runsaasti maakuntalehtiä) ja PressReader lehtipalvelut.

Laina-aika 2 viikkoa, ei voi varata eikä uusia.

Laina-aika 2 viikkoa, ei voi varata eikä uusia.

Skanneri (myös diojen ja filmin skannaukseen) löytyy asiakastietokoneelta 1. Kirjastossa on lisäksi yksi lainattava A4 skanneri, joka voidaan liittää asiakkaan omaan tietokoneeseen (vaati ajurin asennuksen asiakkaan koneelle). Vain kirjastossa käytettäviksi. Myös kopiokoneella (A4 ja A3 koot) on mahdollista skannata joko USB-muistitikulle tai suoraan sähköpostiin.

 

Tjänster

Koronatilanteen vuoksi kaikki Malmin kirjaston lähiopastukset ovat tällä hetkellä tauolla.

Digitukea saa muun muassa Helsingin kaupungin etädigitukipalvelusta, ajanvarauksella asukastaloista sekä Enter Ry:ltä

Malmin kirjastosta saat opastusta ja neuvoja erilaisten laitteiden, ohjelmien ja verkkopalveluiden käytössä. Varaa aika opastuksiin kirjastokäyntisi yhteydessä tai soittamalla (09) 310 85070. Vertaisohjaus tiistaisin klo 16.30-18.30. Enter ry opastukset keskiviikkoisin klo 10.00-11.00 ja 11.00-12.00. Sosiaalisen median opastukset (Facebook, Twitter ja Instagram) joka toinen tiistai (parilliset viikot) klo 13-15.

 

 

Katso ylempänä Digituki.

Kun tavallisen tekstin lukeminen on hankalaa lukivaikeuden, oppimisvaikeuden tai muun syyn vuoksi, kannattaa kokeilla äänikirjaa. Celian tuottamat äänikirjat on tarkoitettu eri syistä lukemisesteisille henkilöille. Malmin kirjastossa voit rekisteröityä Celian verkko- tai cd-kerhoasiakkaaksi. Varaa aika rekisteröintiä varten etukäteen, soittamalla (09) 310 85070 tai muun kirjastokäyntisi yhteydessä. Rekisteröintiin tarvitaan voimassaoleva henkilöllisyystodistus tai HelMet-kirjastokortti. Celian palveluihin ja käyttöoikeuksiin voit tutustua tarkemmin Celian sivuilla. www.celia.fi/palvelut/aanikirjat-yksityishenkiloille/.

Henkilökohtainen lukuvalmentaja on palvelu sinulle, joka haluat lukuvinkkejä ja ammattilaisen apua kirjallisuuden valintaan. Ota yhteyttä sähköpostitse lukuvalmentaja@hel.fi tai soita (09) 310 85070.
Kirjastossa pelattavia ja lainattavia lautapelejä.

HelMet e-kirjasto tarjoaa digitaalisia sanoma- ja aikakauslehtiä, e-kirjoja, äänikirjoja ja verkkokursseja maksutta asiakkaiden käyttöön. E-opas antaa henkilökohtaista opastusta kirjaston digitaalisten aineistojen käytössä. Kysy lisää käydessäsi kirjastossa tai puhelimitse (09) 310 85070. Tutustu kirjaston e-aineistoihin klikkaamalla tätä tekstiä.

Monitoimitilassa, käytettävissä tilan esitystekniikan kanssa.
Ingen ytterligare information

60-paikkainen ravintola-kahvila sijaitsee Malmitalon aulassa ja sitä ylläpitää Helsingin kaupungin liikelaitoksen Palmian Catering-palvelut.

Tarkemmat tiedot kahvilan palveluista löydät täältä.

Malmin kirjastossa voit maksaa kirjastomaksusi käteisellä tai yleisimmillä pankki- ja luottokorteilla
Malmin kirjastossa voit maksaa kirjastomaksusi kaikilla yleisimmillä pankki- ja luottokorteilla.

Itsepalvelutulostus kirjaston asiakastietokoneilta tai asiakkaan omilta laitteilta. A4 mustavalko- ja väritulosteet. Tulosteen hinta 0,40 €/ sivu, kaksipuolinen 0,80 €. 5 maksutonta sivua 3 kuukauden välein. Omilta laitteilta voit tulostaa sähköpostin avulla PDF- ja kuvaliitetiedostoja (jpeg, bmp, tiff). Tutustu tarkemmin omilta laitteilta tulostamiseen klikkaamalla tätä tekstiä.

 

Asiakkaiden omien kirjojen vaihtopiste: kirjankierrätyshylly sijaitsee työhuone 2 ja lukusalin välisessä tilassa.
 

 

Rum

Tilaa 20-60 henkilölle, tilassa esitystekniikka: dataprojektori, valkokangas ja äänentoistolaitteet. Tila on erotettavissa muusta kirjastotilasta lasiseinillä, ei äänieristetty.

Kirjastossa on kaksi lasivitriiniä ja näyttelyseinä. Näyttelytilavaraukset sähköpostitse, yhteyshenkilöt Sanna Salo, sanna.salo(at)hel.fi ja Kalle Riiheläinen (kalle.riihelainen(at)hel.fi.

Asiakastyöasemalla varustettuja työhuoneita 2 kpl, varattavissa puhelimitse, klikkaamalla tätä tekstiä tai "Varaa tietokone" -palvelussa Malmin kirjaston kohdalta, tietokoneet 1 ja 3. Diaskanneri huoneessa 1.

Erillinen työtila ilman asiakastyöasemaa, 1 kpl, tilan varaukset Varaamon kautta.

Erillinen hiljainen lukutila. 17 paikkaa.

Hitta ditt bibliotek

Kontaktuppgifter

Nedre Malms torg 1

00700 Helsingfors

malmin_kirjasto@hel.fi

Öppet

-
meröppet In med bibliotekskortet
-
personal på plats
-
personal på plats
-
-
meröppet In med bibliotekskortet
-
personal på plats
-
meröppet In med bibliotekskortet
-
personal på plats
-
meröppet In med bibliotekskortet
-
personal på plats
-
meröppet In med bibliotekskortet
-
personal på plats