Hoppa till innehåll
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Kontaktuppgifter

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Hundar tillåtna
Hundar förbjudna
Gå till bibliotekets sajt

De nyaste evenemangen

Stadsorkestern i ditt bibliotek: En eftermiddag med Debussy

Kammarmusik spelas på Helsingfors bibliotek i november när turnén ”Stadsorkestern i ditt bibliotek”, som Helsingfors stadsorkester och bibliotek har ordnat tillsammans, startar den 1 november. Under turnén får man höra konserter på 16 bibliotek i Helsingfors. 

Konserterna hålls på vardagar under perioden 1.11–25.11.2021 kl. 12 eller kl. 18. Konserterna är cirka en halv timme långa kammarmusikhälsningar. Musikerna i Helsingfors stadsorkester finns således på plats med färre medlemmar för kammarmusik. 

Musiker anländer till Munksnäs bibliotek 12.11 kl. 12-12.30. Programmet är "En eftermiddag med Debussy".

Eva Ballaz, violin  
Anna Husgafvel, violin 
Hajnalka Standi-Pulakka, altviolin 
Basile Ausländer, cello 

Claude Debussys musik framfördes för första gången i Helsingfors i februari år 1906 i samband med Quatuor de Bruxelles’ gästspel. Robert Kajanus blev så fascinerad av Debussys klangvärld att han år 1908 dirigerade En fauns eftermiddag på Helsingfors Filharmoniska Sällskaps konsert.  

HKO:s stråkkvartett bjuder dig med på en impressionistisk färgad resa till början av 1900-talet. Tänkt dig att du är ute i naturen, eller står framför en tavla av någon av Debussys samtida, till exempel Monet, Klimt eller Renoir. Och sedan ger du dig hän. Minns Debussys ord: ”Njutning är den enda regeln.”   

Det är fritt tillträde till konserterna.

Munksnäs bibliotek

12-11-2021 kl 12:00 - 12:30

Senast uppdaterad 09-11-2021