Läsinspiratör Junior

Vill du få fart på din läsning? Har du svårt att hitta bra böcker? Känns det som att du läst allt och inte kan hitta något nytt?

Kanske kan vår Läsinspiratör Junior hjälpa dig? Läsinspiratören gör sitt bästa för att hitta böckerna som passar dig. Tjänsten är tänkt för alla med intresse för barn- och ungdomsböcker: barn, ungdomar, föräldrar och lärare. Tjänsten är naturligtvis gratis.

Du kan få läsinspiration på tre olika sätt: 

Boklista

Läsinspiratören gör en lista efter dina önskemål och skickar den via epost.

Bokpåse

Läsinpiratören samlar böcker till dig efter dina önskemål och packar dem i en påse du kan hämta från biblioteket. Tjänsten är tillgänglig på följande bibliotek: Berghäll, Busholmen, Böle, Drumsö, Gamlas, Gårdsbacka, Malm, Mosabacka, Nordsjö, Ode, Parkstad, Richardsgatan, Svedängen, Tölö, Vik, Åggelby och Östra centrum
 

Blev du intresserad?

Läsinspiratör Junior är på paus för resten av året, vi ses igen 2024.

Tjänsten är främst avsedd för att stödja barn som läser på sin fritid. För att vi ska kunna ge givande läsinspiration till så många som möjligt kan varje enskild person få max två läsinspirationer per år. För skolor och daghem erbjuder vi läsinspiration för pedagoger och enskilda elever. Ta i första hand kontakt med ditt närbibliotek om du önskar boktips för en hel grupp.

I registerbeskrivningen kan du läsa om hur vi använder oss av de uppgifter vi samlar in.

Kontakta oss!

*

Finska: Om du vill ha läsinspiration på finska, klicka här!

Lästips för vuxna: Bibliotekets snabbtips – snabba bokrekommendationer | Helmet

Läsinspiratör och ungdomar