Hoppa till innehåll
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Kontaktuppgifter

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Hundar tillåtna
Hundar förbjudna
Gå till bibliotekets sajt

De nyaste evenemangen

Tjänster

 

Tjänster

Celian äänikirjapalvelua voivat käyttää henkilöt, joille lukeminen on vaikeaa tai mahdotonta esimerkiksi lukivaikeuden, vamman tai sairauden aiheuttaman lukemisesteen vuoksi. Rekisteröitymistä varten tarvitaan kuvallinen henkilöllisyystodistus. Alle 15-vuotias tarvitsee takaajan. Lisätietoa palvelusta www.celia.fi/palvelut/aanikirjat-yksityishenkiloille/.

Läs mera

Henkilökohtaista ja maksutonta vertaisopastusta tietokoneiden, tablettien ja kännyköiden käytössä senioreille maanantaista torstaihin syyskuusta toukokuuhun. Aika opastukseen varataan Itäkeskuksen kirjaston palvelutiskiltä.

Ingen ytterligare information

Mahdollisuus palauttaa aineisto itse automaatilla.

Lisätietoja täältä

Kevät- ja syyskaudella ryhmäopastusta älypuhelimen ja tabletin käytössä.

Lisätietoja kouluyhteistyöstä täältä.

Mahdollisuus lainata aineisto itse automaatilla.

Itäkeskuksen kirjastossa kokoontuu 3 lukupiiriä: päivälukupiiri, iltalukupiiri ja tietokirjalukupiiri. Tarkemmat tiedot täältä.

Asianajajapäivystyksessä saa maksutonta alkuneuvontaa kaikissa oikeudellisissa asioissa. Asianajaja kertoo, onko asiassa tarpeen hakea lisää asiantuntija-apua ja ohjaa tarvittaessa asiaan perehtyneen asianajajan tai oikean viranomaisen puoleen. Päivystyksessä käydyt keskustelut ovat aina luottamuksellisia. Neuvonnan järjestää Helsingin asianajajayhdistys. Yleensä kuun ensimmäisenä tiistaina syyskuusta toukokuuhun. Tarkemmat tiedot täältä

Kirjastossa lainattavia lautapelejä. Lasten pelit löydät lastenosastolta ja aikuisten pelit aikuisten DVD-elokuvien luota.

Saat apua kirjaston tai omien laitteiden (tietokone, matkapuhelin tai tabletti) käyttöön sekä sähköiseen asiointiin ajanvarauksella ja ilman.

Kirjaston musiikkiosastolla on sähköpiano asiakkaiden harjoituskäyttöön. Piano on avotilassa ja suosittelemme sen käyttöön ensisijaisesti omia kuulokkeita. Tarvittaessa kuulokkeet saa lainaksi kirjastokortilla infosta, mutta suosittelemme niiden omatoimista puhdistamista.

Tutustumis- ja ryhmäkäynnit sekä kirjastokäytön opastus suomen kieltä (S2-opetusryhmät yms.) opiskelevien ryhmille. 

Lisätietoja kouluyhteistyöstä täältä ja päiväkotiyhteistyöstä täältä.

Ingen ytterligare information

Stoan kulttuurikeskuksessa taide- ja kulttuuribistro Ravintola Skutta https://skuttaan.fi/ ja http://www.stoa.fi/fi/skutta

 

Henkilökohtainen lukuvalmentaja on palvelu sinulle, joka haluat lukuvinkkejä ja ammattilaisen apua kirjallisuuden valintaan. Ota yhteyttä, vastaa aloituskyselyyn tai ota yhteyttä sähköpostitse lukuvalmentaja@hel.fi

Musiikinkuuntelussa suositellaan omien kuulokkeiden käyttöä. Kuulokkeet voi myös saada lainaksi infosta käyttöä varten kirjastokortilla, mutta niiden puhdistamista omatoimisesti suositellaan.

Musiikkivalmentaja auttaa sinua löytämään uutta kuunneltavaa. Lähetä viesti osoitteeseen musiikki@helmet-kirjasto.fi. Kerro yhteydenotossasi, millaista musiikkivalmennusta kaipaat. 

Läs mera
Ingen ytterligare information
Ingen ytterligare information

Pingissetti: 2 mailaa + pallo lainattavissa kirjastokortilla vuorokaudeksi lastenosastolta.

Mahdollisuus lainata ja palauttaa aineisto itse automaatilla.

Itsepalvelutulostus PaperCut. Viisi maksutonta tulostetta kolmen kuukauden välein. PDF- ja kuvatiedostojen mobiilitulostus myös omilta laitteilta. Viisi maksutonta tulostetta kolmen kuukauden välein.

Pieni laukullinen lyömäsoittimia lainattavissa kirjastokortilla kahdeksi viikoksi lastenosastolta.

Ingen ytterligare information

Kirjastossa on käytössä Helsingin kaupungin avoin langaton verkko Stadinetti (maksuton).

Ukulele lainattavissa kahdeksi viikoksi kirjastokortilla musiikkiosastolta. Ei voi varata eikä uusia ja palautus aina siihen kirjastoon, mistä soitin on lainattu.

Kirjankierrätyspiste sijaitsee kirjaston alakerrassa, portaiden alapuolella.

10-16

12-18

Tarkista poikkeusaukioloajat Itäkeskuksen kirjaston Helmet-sivulta.

 

Apparater

Ingen ytterligare information

Laina-aika 2 vk, ei voi varata eikä uusia. Talkoosetti (10 pihdit, roskapusseja) laina-aika 3 vrk, ei voi varata eikä uusia. Palautus aina siihen kirjastoon, josta lainattu.

Perusompelukone Bernina 1008. Kirjastossa on mustaa ja valkoista lankaa, nuppineuloja, saksia ja muita perusompelutarvikkeita. Koneella ei voi ommella parkkinahkaa tai hyvin paksuja kankaita. Saat ompelukoneen tarvikkeineen käyttöösi kirjastokortilla. Varaukset osoitteessa varaamo.hel.fi.

0,40 € / sivu (kaksipuoleinen sivu 0,80 €). Kaksi kopiokonetta, ylläkerrassa ja alakerrassa. Kopiokoneilla voi skannata ja tallentaa suoraan USB-tikulle tai lähettää sähköpostina. Skannaaminen on maksutonta.

Asko-asiakastietokoneet ovat varattavissa puolesta tunnista tuntiin. Lisäksi kirjastoissa on käytettävissä ilman ajanvarausta pistäytymiskoneita, joiden käyttöaika on 15 minuuttia.

Läs mera

Puhelinten latauskaappi, jossa on 6 latauspaikkaa mobiililaitteille. Jokaisessa latauspaikassa on iPhone-, Micro-USB- ja USB-C -latausjohdot. 

Kirjastossa käytettävissä SD-, MMC- ja Compact Flash -muistikorttien lukemiseen käytettävä oheislaite. Pyydä infon virkailijalta.

Kaksi lehtitablettia, joilla voi lukea suomalaisia ja ulkomaisia e-lehtiä kirjaston tarjoamista e-lehtipalveluista.

Kuusi Hublet-asemaan kiinnitettyä tablettia lainattavissa käyttöön kirjastotilassa.

Kyrillisen- ja arabiankieliset näppäimistöt voi lainata kirjastokortilla kirjastokäyttöön. Asennus USB-väylään.

Canon Lide 220 -skannerin voi lainata kirjastokortilla kirjastokäyttöön. Asennus USB-väylään.  Erillinen ohje. Kopiokoneet toimivat myös skannerina, ja ne tallentavat suoraan USB-tikulle tai lähettävät sähköpostiin.

PS4-kone lasten ja nuorten osastolla. Pyydä pelit lasten- ja nuortenosastolta. Pelit ja ohjaimet lainataan kirjastokortilla. Useita erilaisia pelejä.

 

Rum

Tila soveltuu ryhmätyötilaksi ja kokoustamiseen. Tilankäyttö on maksutonta. Tilassa on Helsingin kaupungin langaton verkkoyhteys Stadinetti. Huoneessa on pöytä ja neljä tuolia, ja se sijaitsee Itäkeskuksen kirjaston ylimmässä kerroksessa. Työskentelemään mahtuu kerrallaan mukavasti noin neljä henkilöä. Tilan voi varata osoitteesta varaamo.hel.fi

Työtila on tarkoitettu max 8 hengelle. Tila soveltuu lyhytaikaiseen työskentelyyn ja kokouksien pitoon. Varausaika max 3 tuntia. Tilankäyttö on maksutonta. Tilassa on Helsingin kaupungin langaton verkkoyhteys (Stadinetti) ja liikuteltava lisänäyttö, johon voi kytkeä oman kannettavan tietokoneen.

Seinässä on luentotaulu muistiinpanoja varten. Varaukset osoitteessa varaamo.hel.fi.

Tila soveltuu ryhmätyötilaksi ja kokoustamiseen. Tilankäyttö on maksutonta. Tilassa on Helsingin kaupungin langaton verkkoyhteys Stadinetti. Huoneessa on pöytä ja neljä tuolia, ja se sijaitsee Itäkeskuksen kirjaston ylimmässä kerroksessa. Työskentelemään mahtuu kerrallaan mukavasti noin neljä henkilöä. Tilan voi varata osoitteesta varaamo.hel.fi

48 paikkainen lukusali sijaitsee pohjakerroksessa. Jokaisessa pöydässä pistorasiat läppäreitä varten.

Voit vuokrata käyttöösi Itäkeskuksen kirjaston kokoushuoneen. Tilassa voi järjestää kokouksia ja kokoontumisia erilaisille ryhmille. Kokoushuone sijaitsee Itäkeskuksen kirjaston pohjakerroksessa. Tilaan on pääsy hissillä.

Kokoushuoneessa on 50 tuolia ja 8 pöytää, joten suuremmankin kokouksen järjestäminen on mahdollista. Tilassa voidaan järjestää myös esitelmiä ja luentoja. Salin oletusmuotona on ”kokoushuone” (5 pöytää ja 25 tuolia), eli tuolit ovat pöytien ympärillä. Pöytien ja tuolien uudelleenjärjestäminen tilaisuutta varten on sallittua. Sali on mahdollista myös järjestää ns. luentosali / auditoriomuotoon.

Hitta ditt bibliotek

Kontaktuppgifter

Åbohusvägen 1

00900 Helsingfors

itakeskuksen_kirjasto@hel.fi

Öppet

-
meröppet In med bibliotekskortet
-
personal på plats
-
meröppet In med bibliotekskortet
-
personal på plats
-
personal på plats
-
personal på plats
-
meröppet In med bibliotekskortet
-
personal på plats
-
meröppet In med bibliotekskortet
-
personal på plats
-
meröppet In med bibliotekskortet
-
personal på plats