Hoppa till innehåll
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Kontaktuppgifter

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Hundar tillåtna
Hundar förbjudna
Gå till bibliotekets sajt

De nyaste evenemangen

Tjänster

 

Rum

Mer information och reserveringar via Varaamo: https://varaamo.hel.fi/

Mer information och reserveringar via Varaamo: https://varaamo.hel.fi/

 

Mer information och reserveringar via Varaamo: https://varaamo.hel.fi/

Rikus Sommargård inbjuder till avkoppling och evenemang på innergården bakom Richardsgatans bibliotek. Sommargården är öppen för alla. Sommargården är en plats för upplevelser eller en lugn stund mitt i stadens brus. Evenemang av många slag har ordnats på gården: bokprat, konserter, workshops och salsafester. Gården är också en trivsam och lugn plats för den som bara vill njuta av sommaren, arbeta ute i det fria eller duka upp en picknick. Spel, böcker och tidningar finns att tillgå.

Rikus Sommargård i Facebook: https://www.facebook.com/RikunKesapiha

Mer information och reserveringar via Varaamo: https://varaamo.hel.fi/

Den tysta studieläsesalen lämpar sig för läsning och lugnt arbete. Ett trådlöst nätverk finns i lokalen. Lokalen kan inte reserveras.

Lokalen används även för offentliga tillställningar. 

 

Bibliotekets dagstidningar och tidskrifter finns i tidningsläsesalen. Salen lämpar sig för läsning och lugnt arbete. Ett trådlöst nätverk och elkontakter finns i salen. Salen kan inte reserveras.

För dessa utställning i bibliotekets Artotek ansvarar Helsingin Taiteilijaseura.

För dessa utställningar i bibliotekets första våning ansvarar Helsingin Taiteilijaseura. 

Ett utställningsutrymme på bibliotekets tredje våning med fem skärmar (180 cm x 120 cm) där man kan hänga konst.

På biblioteket kan du ordna en utställning utan kostnad. Skaffa ett utrymme till din egen utställning! För mer information, kontakta riku.nayttelyt@hel.fi

Ett vitrinskåp på bibliotekets andra våning som passar för att ställa ut små konstföremål eller samlingar.

På biblioteket kan du ordna en utställning utan kostnad. Skaffa ett utrymme till din egen utställning! För mer information, kontakta riku.nayttelyt@hel.fi

 

Samlingar

Urval brädspel för alla åldrar som lånas ut eller som kan spelas i biblioteket.

Riku-samlingen, som befinner sig på E-våningen i Boktornet, innehåller material som handlar om Helsingfors på olika sätt.

Biblioteket har en bred och mångsidig samling konstnärsböcker. Samlingen består av över 500 verk från hela världen. Richardsgatans biblioteks webbsamling av konstnärsböcker.

En samling av konsttidningar på bibliotekets tredje våning.

En samling av konstböcker på bibliotekets andra våning. Samlingen innehåller över 5000 verk.

 

Apparater

Yamaha Clavinova CLP-725 sijaitsee musiikkiosaston avoimessa tilassa, 2. krs. 88 vasarakosketinta, 10 soitinääntä, 2 kuulokeliitäntää. Voit käyttää omia kuulokkeita tai tarvittaessa lainata kuulokkeet palvelutiskiltä, 1. krs. 

Varaukset Varaamo-palvelussa.

Kopior i svartvitt eller färg som självbetjäning, storlek: A4 eller A3. Kopia 0,40 €/ark. Dokument kan också skannas till e-posten eller på en minnessticka i kopieringsmaskinen. 
 

Biblioteket har flera datorer som kunderna kan använda. 

Ett låsbart laddningsskåp för mobiltelefoner. 

Möjlighet att själv låna och returnera material.

 

I biblioteket kan du läsa inhemska dagstidningar samt utländska dagstidningar och tidskrifter i digital version med en surfplatta som är avsedd för tidningsläsning.

Läs mer om bibliotekets digitala tidningstjänst.

Du kan låna en Android-läsplatta (Hublet) i aulan utanför barnavdelningen. Läsplattan kan användas i hela biblioteket. För att låna läsplattan behöver du ett bibliotekskort och en PIN-kod. 

En scanner finns tillgänglig för kunder i arbetsutrymmet Tyko. För mer information och bokning, se varaamo.hel.fi Även bibliotekets kopieringsmaskin kan användas för att scanna dokument till en e-postadress eller ett USB-minne. 

I biblioteket kan man använda ett kyrilliskt och arabiskt tangentbord.

Lånetid 14 dygn

 

Tjänster

Artoteket är ett samarbete mellan Richardsgatans bibliotek och Helsingin Taiteilijaseura. Där kan du låna eller köpa bland annat målningar, grafik och fotografier. Läs mer (på finska och engelska): Artoteket

En bytesstation för kundernas egna böcker. Donera högst fem (5) böcker åt gången. Du får ta hur många du vill ur hyllan.

 

E-guiden visar dig hur du använder gratis e-material, som e-böcker, digitala tidningar, webbkurser och e-talböcker. Tidsbokning i biblioteket.

Föreningen Enters frivilliga kamratguider hjälper seniorer med användning av datorer, surfplattor, mobiltelefoner och ärenden på nätet. 

Ingen ytterligare information
Ingen ytterligare information

Talböckerna i Celia-biblioteket är avsedda för personer som på grund av olika orsaker har svårt att läsa tryckta böcker. Som nätkund kan du med en egen apparat lyssna på vilken som helst av de 40 000 talböckerna i biblioteket. Som kund i CD-klubben får du talböcker hem till dig varje månad. Identitetsbevis med bild behövs för registrering. Barn under 15 år behöver en ansvarig kontaktperson.

Mer information: Celia.fi

Regnbågshyllan förbättrar tillgängligheten och likabehandlingen av LGBTQIA*-material i biblioteket. Bibliotekets anställda väljer material för vuxna, ungdomar och barn till regnbågshyllan, där man beskriver sexuella minoriteters och könsminoriteters liv samt regnbågskultur huvudsakligen genom positiv representation. Homo- och transfobiskt material hör inte hemma i regnbågshyllan. Regnbågshyllor finns i flera Helmet-bibliotek och allt material i dem kan reserveras och lånas enligt Helmet-bruksreglerna. Materialet som placerats i Helsingfors stadsbiblioteks regnbågshyllor hittar du i Helmet-databasen med sökningen ”sateenkaarihylly”.

Vid kunddatorerna kan man själv skriva ut utskrifter i A4/A3-storlek. Utskrifter i svartvitt eller färg. Pris 0,40 €/ark. Även självbetjäningsutskrift och mobilutskrift från kundens egen apparat. 

 

Är du sugen på lästips?  Har du svårt att börja läsa för tillfället? Känns det besvärligt att hitta rätt bok att läsa från bibbans hundratals hyllor? Helsingfors stadsbibliotek erbjuder lästips snabbt till alla. Välj teman som intresserar dig och kryssa i ord som låter lockande på blanketten och du får en läslista till din epost med förslag på böcker som våra fantastiska bibliotekarier har valt enbart för dig. Berätta också på vilka språk du vill läsa. Du kan välja mellan svenska, finska och engelska.

Skönlitteratur

 

Ingen ytterligare information

Avgiftsfri nätverk finns till alla kunders förfogande.

Hitta ditt bibliotek

Kontaktuppgifter

Richardsgatan 3

00130 Helsingfors

rikhardinkadun_kirjasto@hel.fi

Öppet

-
personal på plats
-
-
personal på plats
-
personal på plats
-
personal på plats
-
personal på plats
-
personal på plats