Bättre urval av svenska böcker på Sellobiblioteket

Aprildagen den 1.4 hade vi en svensk afton med musik och litteratur på Sellobiblioteket. Claes Andersson spelade piano och Annika Cleo sjöng på scenen. Deras Ljuvligt & Gruvligt - jazz på finlandssvenska lockade många lyssnare. Kvällen fortsatte på bibliotekets andra våning, där gästerna njöt av kaffe och kaka. Samtidigt hade kunderna möjlighet att fråga och diskutera den svenska verksamheten, svensk anskaffning och få guidning i hur man använder våra e-tidningstjänster.


Med festen ville vi uppmärksamma att den svenska boksamlingen har utökats. Sammanlagt finns det nu 3800 böcker på svenska, och av dem är hela 12 hyllmetrar nya.

Boksamlingen i Äppelbiblioteket har minskats på grund av flytten till Iso Omenas servicetorg ovanpå den nya metrostationen i Mattby hösten 2016. Vi räddade de bästa av de böckerna till Sellobiblioteket, och har nu Esbos största svenska skönlitteratursamling. Vi har nu ett mångsidigt utbud som spänner från nyheter till klassiker, med massor av spännande där emellan. Tack till Äppelbiblioteket för de böckerna.

Det är inte bara Albergaborna som får njuta av de nya böckerna i Sello, utan man kan precis som förr beställa böckerna gratis till alla HelMet-biblioteken. Men mest njutning får nog de som kommer hit till Sello och upplever samlingen själva.

Välkommen till Sellobiblioteket!

Satu Nylund