Tapulikaupungin kirjaston sisääntulo.

Förkortade öppettider på Stapelstadens bibliotek i december

Stapelstadens bibliotek har förkortade öppettider i december. Mellan den 2 och 31 december 2019 är biblioteket öppet mån.- tors. kl. 9–18, fre. kl. 9–16 och kl. lör. 9–16.

Stapelstadens bibliotek är centralt beläget i nordöstra Helsingfors och ligger i omedelbar närhet av Parkstads tågstation. Bibliotekets utrymmen finns på andra våningen av en affärslokal vars bottenvåning har tömts på kommersiella aktörer. Ingången till biblioteket sker via bottenvåningens obevakade lobby och det har varit oroligt där på kvällarna. Också biblioteket har berörts av oroligheterna.

För både kundernas och personalens säkerhet och välbefinnande kommer bibliotekets öppettider att förkortas under en begränsad tid. Målet är att omgående finna en lösning på situationen så att biblioteksbesöken är glada och uppfriskande upplevelser för alla. Som ett offentligt utrymme, som är öppet för alla är Stapelstadens bibliotek en viktig aktör inom sitt område och dess läge invid Parkstads tågstation är bra. Biblioteket skapar psykiskt välbefinnande för området och erbjuder en trygg och bekväm miljö för stadsbor i alla åldrar.

– Staden söker en lösning tillsammans med fastighetsbolaget om hur den obemannade lobbyns trygghet och trivsel skall säkerställas. Det behövs ett brett samarbete mellan områdets aktörer så att biblioteksbesöket är behagligt för alla. Biblioteket kommer också att få ytterligare personal på viss tid, säger Saara Ihamäki, som är chef för de regionala bibliotekstjänsterna vid Helsingfors stadsbibliotek.

Alla planerade evenemang arrangeras enligt överenskommelse också i december. På programmet finns bl.a. teaterpjäsen "Verhot ovat auki jos niitä onkaan - kertomuksia kodista" (Gardinerna är uppdragna om sådana finns – berättelser om hemmet) på tisdagen den 3 december kl. 18. Pjäsen består av texter och tankar som skapats under höstens lopp i teaterverkstäder för vuxna.