Våra utrymmen

Bibliotekets olika lokaler kan bokas antingen på nätet via varaamo.hel.fi (sökord: Tölö) eller per e-post kir.toolontilavaraukset@hel.fi. Personalen bör kontaktas vid förseningar om mer än 15 minuter, annars inhiberas reservationen.

Grupprummen 1, 2 och 3

Grupprummen 1 och 2 i bibliotekets tredje våning, samt 3 i bibliotekets fjärde våning, är alla lämpliga för kortvarigt, högst fyra timmars arbete eller möten.

Alla har tillgång till Helsingfors stads trådlösa nätförbindelse, Stadinetti. Grupprummet 1 har utrymme för sex personer och är utrustat med en bildskärm med HDMI-anslutning. Grupprummet 2 är ett utrymme för åtta personer och utrustat med en bildskärm med ett trådlöst ClickShare- presentationssystem och högtalare.Grupprummet 3 rymmer åtta personer och har en bildskärm med HDMI-anslutning som utrustning.

Mika Waltari –salen

Mika Waltari -salen i bibliotekets fjärde våning, kan hyras för möten eller olika evenemang och tillställningar med icke-kommersiellt ändamål. Salen har plats för 100 personer. I samband med Mika Waltari -salen finns ett kök. Salen har till­gång till Stadinetti, Helsingfors stads trådlösa nät­förbin­delse, och är utrustad med en dataprojek­tor, ett trådlöst ClickShare-presentationssystem, högtalare och ett blädderblock. Hyran för Mika Waltari -salen är 40 / 100 € för en timme. Samarbete med biblioteket är möjligt vid evenemang för allmänheten, mer infor­mation per e-post toolon_kirjasto@hel.fi.

Klubbrum

Klubbrummet i bibliotekets bottenvåning är lämpligt för kortvariga, högst fyra timmars studier, möten eller sammankomster. Lokalen har utrymme för 14 personer och är utrustad med ett blädder­block samt en bildskärm med HDMI-anslutning och högtalare.

Trum- och pianorum

Trum- och pianorummet i bibliotekets fjärde våning kan bokas för att spela digitalpiano eller elektroniska trummor. Rummet är inte ljud­isolerat och kan därför inte användas för att sjunga. Hörlurar och trumpinnar bör hämtas från service­disken.

Stage

Stagen i bibliotekets fjärde våning är mest lämplig för akustiska konserter och andra föreställningar. Biblioteket informerar om evenemang på Stagen på sin webbsida och på Facebook. För­fråg­ningar och reservationer per e-post toolon_kirjasto@hel.fi.

Biblioteket har följande instrument och ljudåtergivningsanläggningar:

JBL EON208P bärbar PA-system med 8-kanals mixer, Bluetooth-anslutning och 8 tums 2-vägs högtalare
Shure Beta 58A mikrofon (2 st)
Shure SM57 mikrofon (2 st)
AKG D 3700 mikrofon (2 st)
Sennheiser E835 mikrofon (2 st)
Yamaha DTX elektroniskt trumset
Yamaha Clavinova digitalpiano

Utställningslokaler

Bibliotekets avgiftsfria utställningslokal i Bibliotekssalen, i bibliotekets andra våning, lämpar sig för utställningar av olika slag. På Barnavdelning, i bibliotekets första våning, finns ett litet utrymme för utställningar för barn. Förfrågningar och utställningsförslag per e-post toolon_kirjasto@hel.fi.