Ryhmätila Keinu

Våra utrymmen

Bibliotekets olika lokaler kan bokas antingen på nätet via varaamo.hel.fi (sökord: Tölö), per telefon, (09) 310 85025, eller genom att besöka bibliotekets servicedisk. Personalen bör kontaktas vid förseningar om mer än 15 minuter, annars inhiberas reservationen.

Grupprummen Gungan, Stolen och Marjatta

Grupprummen Gungan och Stolen i bibliotekets tredje våning, samt Marjatta i bibliotekets fjärde våning, är alla lämpliga för kortvarigt, högst fyra timmars arbete eller möten.

Alla har tillgång till Stadinetti, Helsingfors stads trådlösa nätförbindelse. Stolen har utrymme för fem personer och är utrustad med ett blädderblock samt en bildskärm med HDMI-anslutning. Gungan är ett utrymme för nio personer och utrustad med svarta tavlan samt en bildskärm med ett trådlöst ClickShare- presentationssystem och högtalare. Marjatta rymmer åtta personer och har en bildskärm med HDMI-anslutning som utrustning. Man kan även boka Marjatta för att använda biblio­tekets sy­maskin, egna trådar och sybehör bör tas med.

Mika Waltari –salen

Mika Waltari -salen i bibliotekets fjärde våning, kan hyras för möten eller olika evenemang och tillställningar med icke-kommersiellt ändamål. Salen har plats för 100 personer. I samband med Mika Waltari -salen finns ett kök. Salen har till­gång till Stadinetti, Helsingfors stads trådlösa nät­förbin­delse, och är utrustad med en dataprojek­tor, ett trådlöst ClickShare-presentationssystem, högtalare och ett blädderblock. Lokalen kan hyras av olika organisationer och föreningar samt andra grupper. Hyran för Mika Waltari -salen är 30 € för en timme. Samarbete med biblioteket är möjligt vid evenemang för allmänheten, mer infor­mation per e-post anne.ala-honkola@hel.fi.

Klubbrum

Klubbrummet i bibliotekets bottenvåning är lämpligt för kortvariga, högst fyra timmars studier, möten eller sammankomster. Lokalen har utrymme för 14 personer och är utrustad med ett blädder­block samt en bildskärm med HDMI-anslutning och högtalare.

Spelrum

Spelrummet i bibliotekets fjärde våning kan bokas för två timmar åt gången. Spelrummet, som rymer tre personer, har PlayStation 4 och Xbox One -spelkonsoler samt PlayStation VR-glasögon till spelarnas förfogande. Handkontrollerna bör hämtas från servicedisken.

Trum- och pianorum

Trum- och pianorummet i bibliotekets fjärde våning kan bokas för att spela digitalpiano eller elektroniska trummor. Rummet är inte ljud­isolerat och kan därför inte användas för att sjunga. Hörlurar och trumpinnar bör hämtas från service­disken.

Stage

Stagen i bibliotekets fjärde våning är mest lämplig för akustiska konserter och andra föreställningar. Biblioteket informerar om evenemang på Stagen på sin webbsida och på Facebook. För­fråg­ningar och reservationer per e-post toolon_kirjasto@hel.fi.

Biblioteket har följande instrument och ljudåtergivningsanläggningar:

JBL EON208P bärbar PA-system med 8-kanals mixer, Bluetooth-anslutning och 8 tums 2-vägs högtalare
Shure Beta 58A mikrofon (2 st)
Shure SM57 mikrofon (2 st)
AKG D 3700 mikrofon (2 st)
Sennheiser E835 mikrofon (2 st)
Yamaha DTX elektroniskt trumset
Yamaha Clavinova digitalpiano

Utställningslokaler

Bibliotekets avgiftsfria utställningslokal i Bibliotekssalen, i bibliotekets andra våning, lämpar sig för utställningar av olika slag. Förfrågningar och utställnings­förslag per e-post anne.ala-honkola@hel.fi. På Sagans gård, i bibliotekets första våning, finns ett litet utrymme för utställningar för barn, samt en vitrin för sam­lingskollek­tioner. Förfrågningar och utställningsförslag per e-post raija.heikkinen@hel.fi.