Hoppa till innehåll
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Kontaktuppgifter

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Hundar tillåtna
Hundar förbjudna
Gå till bibliotekets sajt

De nyaste evenemangen

Tjänster

 

Apparater

2. kerroksesta voit lainata kannettavan tietokoneen, jota voit käyttää kirjaston tiloissa. Laina-aika 0,5-4 tuntia. Kannettavan tietokoneen lainaamiseen tarvitset voimassaolevan kirjastokortin.

2. kerroksesta voit lainata kannettavan tietokoneen, jota voit käyttää kirjaston tiloissa. Laina-aika 0,5-4 tuntia. Kannettavan tietokoneen lainaamiseen tarvitset voimassaolevan kirjastokortin.

Asiakastietokoneet (2. krs) ovat varattavissa 0,5 - 2 tunniksi. Tietokoneet voi varata osoitteesta: https://varaus.lib.hel.fi/ 1. kerroksen aulassa on käytettävissä pistäytymiskoneita (max 30 min.) ilman ajanvarausta. Lisäksi Kirjastosalissa (2. krs) on 6 kannettavaa tietokonetta, joiden käyttöaika on 0,5-4 tuntia. Kannettavan tietokoneen lainaamiseen tarvitset voimassaolevan kirjastokortin. 

Läs mera

Dokumentförstöraren finner man i källarvåningen (0. vån.)

Energiankulutusmittarin voi lainata 1. kerroksen Palvelualueelta. Laina-aika 2 viikkoa, ei voi varata eikä uusia. Palautus aina siihen kirjastoon, josta lainattu.

Kopiokone sijaitsee 1. kerroksessa. Kopiointi maksaa 0,40 € / sivu (kaksipuolinen sivu 0,80 €).

Kävelysauvat lainattavissa 1. kerroksen Palvelualueelta. Laina-aika 2 viikkoa.

Nokkakärryt lainattavissa 1. kerroksen Palvelualueelta. Laina-aika 3 vrk, ei voi varata eikä uusia.

Kirjastosalista (2. krs) voit lainata käyttöösi Samsungin taulutietokoneen (Hublet), jota voit käyttää kirjaston tiloissa. Hubletit lainataan kirjastokortilla ja PIN-koodilla.

Itsepalvelutulostus kirjaston 1. kerroksessa.

Laina-aika 2 vk, ei voi varata eikä uusia. Talkoosetin (10 pihdit, roskapusseja) laina-aika 3 vrk, ei voi varata eikä uusia. Palautus aina siihen kirjastoon, josta lainattu.

Saumuri Bernina L450 on käytettävissä ajanvarauksella. Saumuri sijaitsee Ompeluhuoneessa 4. kerroksessa. Kirjastossa on mustaa ja valkoista lankaa, nuppineuloja ja muita perusompelutarvikkeita. Käytössäsi on myös silitysrauta ja -lauta. Tilan käyttö on maksutonta ja maksimivarausaika tilaan on 4 tuntia, jos myöhästyt yli 15 min, niin varaus vapautetaan muiden käyttöön.

Käyttöohje: http://bit.ly/saumuri_ohje

1. kerroksen kopiokoneella on mahdollisuus skannata asiakirjoja joko sähköpostiin tai muistitikulle. Kirjastosalista (2. krs) voi lainata skannerin, jota voi käyttää kirjastossa kaikissa Asko-asiakastietokoneissa. Lainaamiseen tarvitset kirjastokortin.

4. kerroksessa on ompelukone Singer 7469. Ompelukone sijaitsee Ompeluhuoneessa. Käyttöaika 4 h. Ompelukoneen voit varata käyttöösi https://varaamo.hel.fi/

Läs mera
 

Tjänster

Asianajajapäivystyksessä saa maksutonta alkuneuvontaa kaikissa oikeudellisissa asioissa. Asianajaja kertoo, onko asiassa tarpeen hakea lisää asiantuntija-apua ja ohjaa tarvittaessa asiaan perehtyneen asianajajan tai oikean viranomaisen puoleen. Päivystyksessä käydyt keskustelut ovat aina luottamuksellisia.  Neuvonnan järjestää Helsingin asianajajayhdistys.

Lastenalueen puhelin 09 310 85825

Lainattavia sekä kirjastossa pelattavia lautapelejä löytyy 1. kerroksesta.

Ingen ytterligare information

Enter ry:n henkilökohtaiset tietotekniikkaopastukset senioreille maanantaisin klo 11-13 (syyskuu-toukokuu). Tervetuloa kysymään neuvoja puhelimen, tabletin tai kannettavan tietokoneen sekä sähköisten palveluiden käyttöön liittyen. Ei ajanvarausta.

HelMet e-kirjasto tarjoaa mm. digitaalisia sanoma- ja aikakauslehtiä, e-kirjoja, äänikirjoja sekä verkkokursseja maksutta asiakkaiden käyttöön. E-opas antaa henkilökohtaista opastusta kirjaston digitaalisten aineistojen käytössä. Varaa aikasi toolon_kirjasto@hel.fi tai puhelimitse 09 31085025.

Koirat ovat tervetulleita kirjastoon.

Kahvi- ja välipala-automaatit sijaitsevat kirjaston 1. kerroksessa.

CD- levyjä voi kuunnella 4. kerroksessa.

● Digitaalinen piano - 4. kerroksen Rumpu- ja pianohuoneessa on Yamaha Clavinova digitaalinen piano, jota voi soittaa kuulokkeiden kanssa. Voit varata ajan 1-2 tunniksi kerrallaan https://varaamo.hel.fi/ ● Sähkörummut - 4. kerroksessa (Rumpu- ja pianohuone) on Yamaha DTX 432K-sähkörummut, joita voit soittaa kuulokkeiden kanssa. Voit varata ajan tunniksi kerrallaan https://varaamo.hel.fi/ ● Ukulele – Voit lainata 4. kerroksesta Diamond Head -sopraano-ukulelen kotiin 2 viikoksi. ● Kantele - Voit lainata 4. kerroksesta Salon 5-kielisen kanteleen kotiin 2 viikoksi. Mukana myös viritystappi.

Kassapalvelut ovat käytössä ma-to 10-20, pe 10-18, la 10-16 ja su 12-18

Kassapalvelut ovat käytössä ma-to 10-20, pe 10-18, la 10-16 ja su 12-18

Humalistonkadun sivuovella on postiluukku, johon voi palauttaa materiaalia kirjaston aukioloaikojen ulkopuolella. Aineiston palauttaminen palautusluukun kautta on omalla vastuullasi. Palautusluukun kautta palautetuista lainoista et saa kuittia, koska lainat eivät tätä kautta kirjaudu palautuneiksi kirjastojärjestelmään. Lainat kirjataan palautuneiksi vasta seuraavana kirjaston aukiolopäivänä. Aineistosta kertyy myöhästymismaksuja palautusten kirjaamiseen saakka. Muistathan, että suurikokoinen materiaali ei luukusta mahdu.

Kun tavallisen tekstin lukeminen on hankalaa lukivaikeuden, oppimisvaikeuden tai muun syyn vuoksi, kannattaa kokeilla CELIA-kirjaston verkkoasiakkuutta. CELIA-kirjaston tuottamat äänikirjat on tarkoitettu eri tavoin lukemisesteisille henkilöille. Rekisteröitymistä varten tarvitaan kuvallinen henkilöllisyystodistus. Alle 15-vuotias tarvitsee takaajan. Mikäli tarvitset pidemmän opastusajan varaa aika toolon_kirjasto@hel.fi tai puhelimitse 09 31085025. https://www.celia.fi/

Itsepalvelutulostus kirjaston 1. kerroksessa.

Sanomalehdet ja uusimmat aikakauslehdet löytyvät kirjaston 4. kerroksesta. Vanhemmat aikakauslehdet löytyvät 1. kerroksesta.

Kirjastossa on käytössä Helsingin kaupungin maksuton Stadinetti.

Voit lainata 4. kerroksesta Diamond Head -sopraano-ukulelen kotiin 2 viikoksi.

Petankki, mölkky ja frisbee lainattavissa 1. kerroksen Palvelualueelta. Laina-aika yksi viikko.

10-16

12-18

 

Rum

Kirjastossa on kaksi isoa kokoustilaa ja kolme pienempää ryhmätilaa. Tarkemmat tiedot: https://www.helmet.fi/fi-FI/Kirjastot_ja_palvelut/Toolon_kirjasto/Juttuja_kirjastosta/Kirjaston_varattavat_tilat(161463)

Läs mera

Kirjastossa on kaksi isoa kokoustilaa ja kolme pienempää ryhmätilaa. Katso tarkemmin https://www.helmet.fi/fi-FI/Kirjastot_ja_palvelut/Toolon_kirjasto/Juttuja_kirjastosta/Kirjaston_varattavat_tilat(161463)

Läs mera
80-paikkainen hiljainen opintosali sijaitsee toisessa kerroksessa. Lukusalista on kaunis maisema Topeliuksen puistoon.

4. kerroksen Rumpu- ja pianohuoneessa on käytettävissä Yamaha Clavinova digitaalinen piano ja Yamaha DTX 432K-sähkörummut, joita voi soittaa kuulokkeiden kanssa. Meiltä saat käyttöösi rumpukapulat ja kuulokkeet sekä rumpuja että pianoa varten. Ajanvarauksen voi tehdä osoitteessa https://varaamo.hel.fi/ tai puhelimitse 09 310 85725. Maksimivarausaika tilaan on 2 tuntia, jos myöhästyt yli 15 min, niin varaus vapautetaan muiden käyttöön. HUOM! Soittohuone ei ole äänieristetty.

Läs mera

Ilmaiseen näyttelytilaamme kirjaston 2. kerrokseen voit tuoda taideteoksiasi esille kahdeksi viikoksi. Tällä hetkellä näyttelytila on täyteen varattu vuoden 2022 loppuun asti ja siksi uusia hakemuksia 2. kerroksen näyttelytilaan ei toistaiseksi oteta vastaan. Myös kirjaston Lastenalueen on näyttelyseinä varattavissa lapsille sopiville näyttelyille. Vapaita aikoja voi tiedustella osoitteesta toolon_kirjasto@hel.fi.

Hitta ditt bibliotek

Kontaktuppgifter

Topeliusgatan 6

00250 Helsingfors

toolon_kirjasto@hel.fi

09 3108 5025

Öppet

-
meröppet In med bibliotekskortet
-
personal på plats
-
meröppet In med bibliotekskortet
-
personal på plats
-
meröppet In med bibliotekskortet
-
personal på plats
-
personal på plats
-
personal på plats
-
meröppet In med bibliotekskortet
-
personal på plats
-
meröppet In med bibliotekskortet
-
personal på plats