Frågor och svar om e-tidskrifter

Var får jag veta vilka e-tidningar och e-tidskrifter biblioteket erbjuder?

Ttidskrifterna och tidningar har inte katalogiserats i Helmets databas. Tidskriftsutbudet i PressReader och i ePress ses bara på tjänsternas egna sidor.

Hur långt tillbaka går dagstidningsarkiven?

Arkivet i ePress är två år, medan det varierar i PressReader. I PressReader kan man vanligen läsa tidningarna 2-4 månader efter publiceringsdatum. 

När uppdateras tidskriftssamlingarna?

Biblioteket kan inte inverka på tidskriftsutbudet i PressReader.

PressReader uppmanar ibland mig att betala för tidskrifterna. Varför?

Om inloggningen inte är i kraft vill PressReader ha betalt för tidskrifterna. Du kan aktivera inloggningen på två sätt. Besök ett bibliotek och logga in på bibliotekets trådlösa nätverk med din egen apparat. Öppna sedan PressReaders webbplats eller app. Så får du tjänsten till ditt förfogande för tre dagar.

Ett annat sätt är att logga in i tjänsten med ditt bibliotekskort och PIN-kod. Se också till att HotSpot-funktionen är på: Om du använder PressReader i webbläsaren ska du kontrollera att kaffekoppsikonen uppe på sidan är grön. Om inte, klicka på den för att aktivera HotSpot. Om du använder PressReader i appen, gå via inställningarna till HotSpot och aktivera den. Om du trots allt inte kan läsa tidskrifterna, logga ut och logga sedan in på nytt.

Varför har beställningen av den tidskrift jag brukar läsa på PressReader upphört?

I PressReader kan tidskrifter när som helst läggas till eller försvinna. Det kan t.ex. hända att en förläggare drar bort en tidskrift ur biblioteksdistribution. Biblioteket får ingen information om detta.

Varför kan jag inte logga in med mitt bibliotekskort på PressReaders app?

Om appen inte ger en möjlighet att logga in med ett bibliotekskort, gör så här: gå till PressReaders sida via en webbläsare och logga in med ditt bibliotekskort och PIN-kod, klicka på ditt namn och därefter på Manage account. Skriv in din e-postadress och ditt lösenord. Öppna appen och logga in med samma e-postadress och lösenord.

Vad ska jag göra när PressReader meddelar att någon redan loggat in med mina koder?

I vissa fall meddelar PressReader i samband med inloggningen: This social account is already in use on PressReader for sign in. Sign out and then sign in through your social network, go to the "Manage Account" page and uncheck "Allow sign in" there. Om du får ett sådant meddelande kan du inte logga in utan vidare. För att problemet ska lösas måste du tömma din webbläsares cacheminne och ta bort cookies.