Logga in på e-tidningstjänsterna

Som Helmet-bibliotekets kund har du tillgång till fyra e-tidningstjänster, som erbjuder dig ett rikt och mångsidigt tidnings- och tidskriftsutbud i höglassig faksimilutgåva.
 

En del av tjänsten kan tas i bruk på distans, dvs. du kan läsa tidningarna när det passar dig bäst. För att ta tjänsten i bruk på distans behöver du en fungerande internet-förbindelse samt ett bibliotekskort.

Internationella tidningarna kan även laddas ner till din smarttelefon eller surfplatta för att senare kunna bläddra igenom dem när och var som helst, t.ex. på spårvagnsresan på väg till arbetet.

Fyra e-tidningstjänster är tillgängliga för dig

eMagz erbjuder inhemska tidningar hemma eller på resan. För närvarande finns över 60 tidningar i tjänsten, alla är på finska. Logga in med ditt Helmet-bibliotekskort och PIN-kod. Du kan använda en större samling av inhemska tidskrifter i eMagz på Vanda och Esbo biblioteks kunddatorer eller via bibliotekets trådlösa nätverk.

ePress erbjuder dig mer än 200 inhemska både lokala och regionala tidningar i faximilupplaga som kan läsas samma stund de kommit från tryckeriet. Du kan använda tjänsten på bibliotekets kunddatorer eller via dina egna eller bibliotekets mobila enheter då du är uppkopplad till bibliotekets trådlösa nätverk.PressReader erbjuder tusentals tidningar och tidskrifter från mer än 120 länder på circa 60 olika språk. Det omfattande utbudet innehåller utländska tidningar som Le Monde och The Washington Post. Tjänsten är också tillgänglig på distans. För att logga in dig behöver du en internetförbindelse, bibliotekskortets nummer och pin-kod.

Genom Flipster-tjänsten kan du läsa tiotals engelskspråkiga tidskrifter såsom Science, TIME, People och The New Yorker. Med finns också de populära spanska tidningarna Hola och Semana. Du kan använda tjänsten med en webbläsare eller i Flipster-appen. För att logga in behöver du bara ett bibliotekskortsnummer m.a.o. Patron ID är ditt bibliotekskortsnummer.

    Hufvudstadsbladet

    Hufvudstadsbladet finns ePress och är också tillgänglig på distans i PressReader.

    Helsingin Sanomat

    Helsingin Sanomat finns i ePress.

    Instruktioner för e-tidningstjänsterna på distans