Logga in på e-tidningstjänsterna

Som Helmet-bibliotekets kund har du tillgång till e-tidningstjänster, som erbjuder dig ett rikt och mångsidigt tidnings- och tidskriftsutbud i höglassig faksimilutgåva.
 

En del av tjänsten kan tas i bruk på distans, dvs. du kan läsa tidningarna när det passar dig bäst. För att ta tjänsten i bruk på distans behöver du en fungerande internet-förbindelse samt ett bibliotekskort.

Internationella tidningarna kan även laddas ner till din smarttelefon eller surfplatta för att senare kunna bläddra igenom dem när och var som helst, t.ex. på spårvagnsresan på väg till arbetet.

E-tidningstjänster 

ePress (förr eMagz) erbjuder inhemska tidningar hemma eller på resan. För närvarande finns över 80 tidningar i tjänsten, alla är på finska. Logga in med ditt Helmet-bibliotekskort och PIN-kod. Du kan använda en större samling av inhemska tidskrifter i ePress på Vanda biblioteks kunddatorer eller via bibliotekets trådlösa nätverk.

ePress erbjuder dig mer än 250 inhemska både lokala och regionala tidningar i faximilupplaga som kan läsas samma stund de kommit från tryckeriet. Du kan använda tjänsten på bibliotekets kunddatorer eller via dina egna eller bibliotekets mobila enheter då du är uppkopplad till bibliotekets trådlösa nätverk.PressReader erbjuder tusentals tidningar och tidskrifter från mer än 120 länder på circa 60 olika språk. Det omfattande utbudet innehåller utländska tidningar som Le Monde och The Washington Post. Tjänsten är också tillgänglig på distans. För att logga in dig behöver du en internetförbindelse, bibliotekskortets nummer och pin-kod.

    Hufvudstadsbladet

    Hufvudstadsbladet finns ePress och är också tillgänglig på distans i PressReader.

    Helsingin Sanomat

    Helsingin Sanomat finns i ePress.

    Instruktioner för e-tidningstjänsterna på distans