spökjakt

Alla ettor får en bok i gåva

I höst får varje ny svenskspråkig etta i Helsingfors, Esbo, Grankulla och Vanda ännu en gång en bok i present.

Boken heter "Hemliga fyran: Spökjakt!" av Cecilia Lidbeck och Bettina Johansson. Den är en gåva till barnen från Helmet-biblioteken och Lilla Piratförlaget, som samarbetar kring kampanjen för andra året i rad.

Med presenten vill Helmet-biblioteken inspirera barnen till att börja läsa och använda sitt närbibliotek. "Hemliga fyran: Spökjakt!" är en lättläst bok för dem som redan knäckt läskoden, men kan också läsas högt tillsammans.

Det är fjärde gången en bokgåva delas ut av biblioteken. Kampanjen har varit mycket populär bland de nya ettorna och deras familjer.

Ettorna får en inbjudan från biblioteket i början av hösten. I samma veva som boken hämtas kan man passa på att skaffa barnet ett eget bibliotekskort. Ett nytt barnbibliotekskort får premiär i höst. Ettor som redan har hunnit få ett bibliotekskort kan byta gratis till barnkortet om de vill.

Ettorna i de finska skolorna får boken "Kaiken Kadottajan arvoitus" av Reetta Niemelä och Katri Kirkkopelto. Boken är utgiven på förlaget Lasten keskus.

Också ettor med ryska som modersmål får en egen bok av Ryskspråkiga biblioteket i Esbo. Dessutom får alla barn som har lässvårigheter en talboksversion via Celiabiblioteket.

Böckerna i den svenska kampanjen har köpts in med stöd av Svenska folkskolans vänner.

Här kan du hämta din bok

De svenska ettorna kan hämta sin bok på biblioteken i listan. Välj helst det bibliotek som ligger närmast din skola.

Helsingfors

Berghäll
Bibliotek 10 (stänger 30.9.)
Busholmen
Böle
Degerö
Drumsö
Kottby
Malm
Munksnäs
Månsas
Nordsjö
Richardsgatans bibliotek
Sockenbacka
Södra Haga
Tölö
Åggelby
Östra Centrum

Esbo

Bokbussen
Entresse
Hagalund
Iso Omena
Sello
Sökö

Grankulla

Grankulla

Vanda

Bokbussen
Dickursby
Myrbacka
Mårtensdal
Sandkulla