Två äldre människor bredvid en julgran.

Julpost till äldre

Den glädjespridande sammanslutningen Siskot och Simot ordnar kampanjen ”Julpost till äldre” 16.11–11.12.2020 tillsammans med sina samarbetspartner. I kampanjen samlar man julkort till äldre klienter i hemvården och boendeservicen. Julkort samlas på över 90 orter runt om i Finland.

”Genom att sända ett julkort får en äldre människa som är ensam en känsla av att någon tänker på hen. Med kortet kan man skapa ett rörande intryck och glädje för en medmänniska”, berättar Eero Väisänen som är verksamhetsledare för Siskot och Simot.

På kortet önskar man god jul. Som mottagare anger man ”Till dig” och som avsändare eget namn och Siskot och Simot. Kortet levereras till närmaste insamlingslåda utan kuvert.

Biblioteken fungerar som insamlingsställen

Insamlingsställen i Helsingfors bibliotek: båda biblioteksbussarna, Ode centrumbiblioteket och Östra centrums bibliotek och biblioteken i Jakobacka, Berghäll, Gamlas, Kottböle, Drumsö, Malm, Månsas, Åggelby, Svedängen, Böle, Parkstad, Bocksbacka, Richardsgatan, Skomakarböle, Mosabacka, Stapelstaden, Tölö, Vik och Nordsjö.

Insamlingsställen i Vanda bibliotek: biblioteksbussarna och Björkby, Dickursby, Håkansböle, Kivistö, Lumo, Myrbacka, Mårtensdals, Västerkulla och Points bibliotek.

Insamlingsstället i Esbo bibliotek: i Sellobibliotek och på servicetorget i Iso Omena. Andra ställen i Esbo.

Alla insamlingsställen för julkort och eventuella postningsadresser finns på kampanjens webbplats: siskotjasimot.fi/joulupostia

Kampanjens samarbetspartner är Kommunförbundet, Medborgarinstitutens förbund, Medborgararenan, Helsingfors stad och Finlands 4H förbund. Kampanjens beskyddare är republikens president Sauli Niinistö.

Kampanjens webbplats: siskotjasimot.fi/joulupostia

”Julpost till äldre” i sociala medier: #kortetberör #julpost

Foto: Maija Astikainen / Helsingfors stad