Taskukirjasto (pocketbibban) hör till de bästa mobila tjänsterna på Slush

Taskukirjasto (pocketbibban) valdes 30.11 till en av de bästa mobila tjänsterna på Slush. I den riksomfattande tävlingen Suomen Paras Mobiilipalvelu 2016 (den bästa mobila tjänsten i Finland 2016) fanns sju serier och Taskukirjasto vann kategorin för underhållningstjänster.

Juryns ordförande var minister Anne Berner. ”Förmågan och modet att utveckla tjänster direkt för den globala marknaden är en av nyckelfaktorerna för att Finland ska klara sig bra i framtiden. Det har varit fint att se vilken toppkunskap inom den digitala branschen det finns i Finland. Den här tävlingen är ett trevligt sätt att lyfta fram både de fina tjänsterna och deras upphovsmän”, konstaterar Berner.

Lätt att sköta sina biblioteksärenden

Taskukirjasto är en mobil app för dem som använder Helmet-biblioteket. Den togs i bruk i juni 2016. 

I appen kan du förnya dina lån, söka material och reservera med några enkla svep med fingret. Du kan få personliga lästips, eller själv rekommendera verk och göra egna favoritlistor. Du kan kolla bibliotekens öppettider och kontaktuppgifter. Via appen kan du också låna vidare dina lån till en kompis.

Vi tackar alla som använder Taskukirjasto och dem som röstat i tävlingen!

På bilden minister Anne Berner och ict-tjänstkoordinator Rauni Kudia vid Vanda stad, Olli Nurmi, ledande forskare på VTT och verkställande direktör  Timo Poikolainen på Enisoft Oy. 


Text: Minna Saastamoinen
Översättning: Susanna Söderholm
Bilder: Veeti Haapsamo (prisutdelningen) och Dani Rönnqvist (telefonbilden)