Finland 200 - Helmet-bibliotekens novelltävling för studerande på andra stadiet

Vart är världen på väg? Kommer Finland att finnas om 100 år och hur ser här då ut? Vilka är människorna som lever här?

Skriv en novell där du berättar detta för oss: En berättelse ur ett Finland som fyller 200 år. Det kan vara stort eller smått, realistiskt eller underligt. Din egen fantasi är det enda som sätter gränserna. Novellen skall vara max 10 000 tecken och utspela sig i Finland om hundra år. Lycka till!

Är det här för mig?

Om du går i gymnasiet eller annan utbildning på andra stadiet i huvudstadsregionen (Helsingfors, Esbo, Vanda, Grankulla) och vill skriva en novell så är det här just för dig!

Regler:

Novellen skall vara max 10 000 tecken (inklusive blanksteg) och skall utspela sig i Finland om 100 år.

Novellen skall lämnas in som en textfil (.docx eller .pdf) på hemsidan Finland200.fi och filen skall namnges med novellens namn. Inga personuppgifter skall förekomma i textfilen.

Lämna in ditt bidrag senast 3.11.2017.

Medgivande: Genom att sända in novellen ger du oss lov att publicera den, namnge dig som pristagare i vår tävling och publicera namn och novellens titel i sociala medier.

Delta och vinn en läsplatta!

1:a pris: Läsplatta, SF-litteratur och en prenumeration på tidningen Skriva. Vinnaren och möjligtvis andra pristagare publiceras också i tidningen Elevbladet.

2:a och 3:e pris är SF-litteratur samt en prenumeration på tidningen Skriva.

Vem vinner?

Vinnaren samt övriga pristagare väljs av vår fantastiska och professionella jury bestående av fantasyförfattaren Maria Turtschaninoff, förläggaren Sara Enholm-Hielm och bibliotekarien Mikael Gros.

Mer information

Läs mer om tävlingen och tips om hur man skriver en novell på webbsidan www.finland200.fi. Frågor kan riktas till Novell@finland200.fi.

Tävlingen är en del av det officiella programmet för Finland 100 och ordnas med understöd av Svenska Folkskolans vänner.