Helsingfors arbis bibliotek - Vintagebiblioteket i tiden!

Helsingfors arbis bibliotek är ett serviceinriktat och tillgängligt pedagogiskt rum och en unik svenskspråkig mötesplats i centrala Helsingfors. Det är ett viktigt rum för kursdeltagare, lärare och övrig personal och en viktig resurs i undervisningen på Arbis. Men man behöver inte delta i någon kurs för att använda sig av biblioteket utan det är öppet för alla.Arbis bibliotek är ett vardagsrum öppet för alla

Biblioteket erbjuder ett gediget utbud av skön-och facklitteratur, kursböcker, dagstidningar, ett sextiotal tidskrifter samt pekdator. Största delen är på svenska, men det finns också litteratur på andra språk. Biblioteket har också ett studierum med datorer, kopieringsapparat, skrivare och WLAN. Vi som jobbar på biblioteket är måna om att ge kunderna ett personligt bemötande, stöd i inlärningen och inte minst svenskspråkig service. Vi satsar på att lyfta fram och betona att det tredimensionella biblioteksrummets betydelse. Ett rum med välfyllda hyllor från golv till tak ger besökarna en vardagsrumskänsla, där man i lugn och ro kan studera, koppla av med en dagstidning eller träffa vänner. 


Det händer på Arbis bibban

Biblioteket ordnar också populära författarsamtal, föreläsningar och happenings minst en gång per vecka under pågående termin. I vår har det handlat om allt ifrån censur, afrikansk-amerikanska dansens utveckling, Mannerheimsvägens historia till fördjupade författarsamtal med föreläsare och debattörer som bl.a. journalisten Johanna Korhonen, dansläraren och filosofen Malin Grahn, författarna Kaj Korkea-aho och Susanna Alakoski. I mars kommer litteraturvetare Agneta Rahikainen att tala om Edith Södergran, proffessor Tiina Rosenberg föreläser om den queera rörelsen och mycket mer.

Följ med vad som händer på Arbis bibliotek där vårens föreläsningar och aktualiteter inom bok-och biblioteksbranschen presenteras.


Stumfilm 
som presenterar Arbis biblioteks verksamhet 

Helsingfors Arbis bibliotek finns på tredje våningen på Dagmarsgatan 3.
Under terminstid är biblioteket öppet

  • måndagar – torsdag kl. 12.00–20.00,
  • fredagar kl. 10.00–13.00.

Läs mer om Helsingfors Arbis och följ oss gärna på Facebook och Arbisbloggen.

Varmt välkommen till Arbis och Arbis bibliotek.
Ylva Larsdotter, bibliotekarie

Foto: Patrik Lustig