I fokus - Daniela Salo

Vem är Daniela Salo?

Jag heter Daniela Salo och är mamma till tre läsglada barn. Jag håller Pysseldax verkstäder och klubbar runtom i huvudstadsregionen. I Karamalmens skola har jag även läse klubb. Jag skriver för tidningarna Kuriren och Kirkkonummen Sanomat.

Vilket är ditt favoritbibliotek?

Grankulla bibliotek är vårt närbibliotek och vår favorit. Jag uppskattar att personalen kan svenska och att de gärna ger boktips. Tidningslådan vid ingången är en rolig grej. Man kan lämna sina egna redan lästa tidningar i lådan och plocka med sig en tidning som någon annan lämnat.

Vad brukar du göra på biblioteket?

Barnen älskar att gå till biblioteket. Mest blir det barnböcker och enstaka ljudböcker som slinker ner i vår stora ”bibbakass”.  Alla får låna egna böcker och sedan väljer vi högläsningsbok.

Vad läste du senast?

Just nu läser vi serien om Mystiska Milla av Unni Lindell & Fredrik Skavlan. Mystiska Milla är ett litet spöke som bor på tyglagret i den stora syfabriken tillsammans med alla de andra spökena. På dagarna ligger de fint hopvikta och väntar på att det ska bli natt. På natten går spökbarnen i Sofia Skrämmavettis spökskola. Milla råkar ut för en massa roliga och farliga uppdrag som tar henne till olika länder och kända sevärdheter. Då barnen lagt sig brukar jag koppla av med en tidning. Just nu har jag Pippa Middletons bok “Celebrate, a year of British festivities for families and friends” på nattbordet. Vi läser kvällssaga nästan varje kväll i vår myshörna. För att vinna lite tid kan jag ibland läsa för barnen då de äter kvällsmat i köket. Speciellt om vi har någon spännande bok på hälft vill de att vi läser extra länge.

Daniela håller även julpyssel-verkstäder i höst. Följ med informationen på våra FB-sidor samt på Helmet.fi-sidorna!

Hagalunds bibliotek lö 16.11 kl. 11-14

Äppelbiblioteket lö 14.12 kl. 11-14