I fokus - Hans Michelsson

Vem är Hans Michelsson?


Specialforskare inom produktutvecklingen på läkemedelsfabriken Orion. Sångsolist i partybandet The Bottles, med 1960-talsrock/pop som specialitet. Flitig biblioteksbesökare främst tack vare musikutbudet.

Vilken slags musik gillar du?


Registret är väldigt brett, men om man utgår ifrån The Beatles, så sträcker det sig därifrån till W.A. Mozart, Neil Young, Chet Baker, Suede, Marvin Gaye, Led Zeppelin, Simon & Garfunkel, Prodigy, B.B. King, David Bowie, J.S. Bach, Jimi Hendrix, Guns’N’Roses och Joni Mitchell, för att bara nämna några få av de stora artisterna/kompositörerna.

När och var brukar du lyssna på musik?


I bilen på väg till och från jobbet.
Hemma, när och var som helst, tack vare att jag har installerat högtalare i så gott som alla rum, inklusive köket och badrummet/WC:n  - det går dock att stänga av ljudet i de rum man inte vill höra musik.
Det känns alltid lättare att göra hemsysslorna till musik.
Vid veckoslutsmiddagarna är det klassisk kammarmusik som gäller.

Vilken slags böcker gillar du?


De senaste åren har jag varit intresserad av att få veta mera om Helsingfors, som sedan år 1973 har varit min hembygd. På biblioteken finns det en hel del bildverk och lokalhistoriska verk inom det området att njuta av, både på svenska och finska.
De romaner och novellsamlingar som jag har läst och gillat har jag allt som oftast kommit över via andra kanaler än biblioteken, trots att de också finns att få därifrån. 

Vad brukar du göra på bibban?


Koppla av efter tunga arbetsdagar t.ex. genom att via helmet.fi söka efter material och låna om det råkar finnas i biblioteket jag denna gång besöker. Låna reseguider om en resa är förestående. Avhämta tidigare beställt material.

Brukar du använda bibban på nätet? I så fall hur?


Via helmet.fi  brukar jag förnya lån, söka efter material och beställa till bibban i hemstadsdelen.