Magiska veckan

Huvudstadsregionens bibliotek ordnar Magiska veckan för första gången 13.3–19.3.2023. Under hela veckan bjuds det på ett magiskt program för vänner av fantasylitteratur i alla åldrar. 

I listan nedan kan du se smakprov på bibliotekens evenemang. Hitta ett evenemang som intresserar dig eller ordnas på ditt närbibliotek och skriv upp dagen i kalendern. Mer information om evenemangen kommer snart, så spetsa dina alvöron! 

Evenemang på engelska, finska och ryska.

Evenemang på svenska

Magiska böcker för alla åldrar

Tis 14.3, tors 16.3 och fre 17.3 i Sandkulla bibliotek

Under veckan och de tre dagar Sandkulla bibliotek har öppet har elever och övriga barn i målgruppen möjlighet att besöka biblioteket, lyfta spännande lappar med kluriga frågor, som borde leda eleverna på spåren till specifika magiska böcker. Vi har valt ut tre stycken böcker, som vi ser som magiska och rätt kända och omyckta: en för åk 1-2, en annan för åk 3-4 och en tredje för åk 5-6. Samtidigt som eleverna ställs inför frågor får de också allmän information om böckerna och de som kanske inte är bekanta med de utvalda böckerna blir förhoppningsvis intresserade att bekanta sig med böckerna. I biblioteket finns tillhands flera exemplar av dessa böcker så att så många som möjligt har möjlighet att låna böckerna och bekanta sig närmare med dem då de läser dem.

Musse & Helium - fantasiverkstad

Lör 18.3 kl 10-14 i Lippulaivabibliotek

En dag uppstår det ett hål i väggen! Vågar du stiga in i den magiska sagovärlden? Välkommen med på en tvåspråkig (finska och svenska) verkstad inspirerad av Musse & Helium-bokserien.