Svenska rum finns också i andra bibliotek

Huvudstadsregionen brukar ibland kallas för en finlandssvensk glesbygd. Den svenska servicen finns utspridd i små öar och det kan vara långt mellan dem. En sådan ö utgörs av vår kollega i biblioteksvärlden, svenska Arbis bibliotek.

Det kan vara nog så intressant att känna till för dem som råkar bo i närheten eller i övrigt använder Arbis tjänster. Arbis bibliotek är öppet för alla och gratis att använda, precis som Helmet-biblioteken. Bakom kulisserna samarbetar de svenska bibliotekarierna i Helmet-biblioteken ofta med personalen på Arbis.

Våra kollegor Ylva och Johan på Arbis skickar lagom till våren en hälsning till alla som gärna vill ha svensk biblioteksservice i Helsingfors:

"Hej alla biblioteksälskare i huvudstadsregionen!

Är du trött på att inte hitta rikligt med skönlitteratur på svenska i ditt närbibliotek? Eller att reservationskön för en ny intressant bok kan vara lång? Eller vill du besöka ett litet och lugnt bibliotek med intressanta böcker och ett rikt tidningsutbud på svenska?

I så fall är du välkommen till Helsingfors Arbis bibliotek, som i många år har tjänat Arbis kursdeltagares läs- och bildningslust, men som också är öppet för alla oavsett om man deltar i en kurs eller inte!  Här finns ny kvalitetslitteratur, rikligt med deckare, en regnbågshylla, böcker på olika språk, lugna läsplatser och persondatorer som det är fritt att använda. Välkommen på ett besök!

Ylva Larsdotter och Johan Lindberg, bibliotekarier på Helsingfors arbis bibliotek

Helsingfors arbis, Sturegatan 2 – (i höst är vi tillbaka på Dagmarsgatan 3)

Öppettider fram till att terminen slutar 12.4.2017
Måndag–torsdag kl. 10.00–19.00, fredag kl. 10.00–13.00.

Efter terminen: måndag–torsdag kl. 10.00–15.00

Tfn:  040 334 6737, (09) 310 494 84

e-post:  biblioteket@arbis.hel.fi

Följ gärna vad som händer på biblioteket via  Facebook: Helsingfors arbis Bibliotek."