FAQ - Att sköta ärenden i biblioteket

Kan jag registrera mig elektroniskt i biblioteket?

Du som fyllt 15 år kan spara dina personuppgifter i förväg genom att fylla i blanketten i den här länken. Om du använder blanketten går det snabbare att få ett bibliotekskort. När du har sparat dina uppgifter kan du hämta ditt kort i vilket Helmet-bibliotek som helst. Ta med ett giltigt personbevis. Om du inte hämtat ditt bibliotekskort inom tre månader raderas uppgifterna.

Var kan jag använda Helmet-bibliotekskortet?

Du kan använda ditt HelMet-bibliotekskort i alla allmänna bibliotek i Esbo, Grankulla, Helsingfors och Vanda. Du kan låna, reservera, förnya eller returnera dina lån, samt sköta ärenden i vilket bibliotek som helst, oberoende av gränser.

Kan jag få meddelanden från biblioteket till min e-post eller per textmeddelande?

Ja.

På Dina uppgifter i Helmet-nätbiblioteketeller i biblioteket kan du ge din e-postadress och välja hur du vill få dina meddelanden. Per e-post sänder vi meddelanden om reservationer, information om att förfallodagen närmar sig, samt de första anmälningarna om försening.

Via textmeddelande kan du få information om att reserverat material har anlänt, och påminnelse om att dina lån håller på att bli försenade. Du kan använda tjänsten med operatörerna DNA, Elisa, Saunalahti och Sonera.

Växer det ränta på förseningsavgifterna?

Nej, det gör det inte.

Växer det ränta på övriga avgifter?

Nej, det gör det inte.

Kan jag betala mina förseningsavgifter via webben?

Ja, man kan betala förseningsavgifterna här.