Inget bibliotekskort? Fyll i dina uppgifter på förhand!

Du kan få ett bibliotekskort i alla Helmet-bibliotek genom att uppge din adress och visa ett identitetsbevis som är godkänt av biblioteket och är försett med fotografi och personnummer. För att få ett kort måste du ha en adress i Finland.

Du kan använda bibliotekets e-material och göra reservationer först när du har hämtat ditt bibliotekskort.  

Du som fyllt 15 år kan spara dina personuppgifter i förväg genom att fylla i blanketten i länken nedan. Om du använder blanketten går det snabbare att få ett bibliotekskort. När du har sparat dina uppgifter kan du hämta ditt kort i vilket Helmet-bibliotek som helst. Ta med ett giltigt personbevis. Om du inte hämtat ditt bibliotekskort inom tre månader raderas uppgifterna.

En person som inte fyllt 15 år får kortet då målsman gett sitt skriftliga samtycke. Du kan få ditt bibliotekskort snabbare om du fyller i blanketten på förhand, skriver ut den och tar utskriften med dig till biblioteket.

Helmet-bibliotekskortet är gemensamt för Esbo, Grankulla, Helsingfors och Vanda stadsbibliotek. Du kan låna, reservera och lämna tillbaka material i alla bibliotek i regionen.

De flesta tjänster är gratis. Men det kostar att beställa material som fjärrlån från bibliotek utanför regionen. Vi uppbär också en förseningsavgift om du lämnar tillbaka materialet för sent. Reserveringarna är avgiftsfria. 

Då du undertecknar bibliotekskortet förbinder du dig att följa bibliotekets regler.