Lär dig att spela – våra musikrum har videokurser och instrument

Vill du lära dig att spela t.ex. gitarr, men saknar instrument? I en del Helmet-bibliotek kan du kostnadsfritt lära dig att spela med hjälp av videokurserna Rockway.

Rockway är en inhemsk nättjänst som innehåller videokurser där du lär dig spela, sjunga och skriva låtar. Alla kurser är på finska och de passar för unga och vuxna som vill lära sig på egen hand. I musikrummen kan du titta på Rockwaykurserna, samt använda de instrument och den inspelningsapparatur som finns i rummet. Rummen skall bokas på förhand. Användningen är kostnadsfri.

Esbo

Sello

Du kan titta på Rockwaykurser i rummet Roland. Rummet har bl.a. eltrummor och en synt. Du kan låna elgitarr, elbas, halvakustisk gitarr samt hörlurar i den närbelägna verkstaden. Boka Sellos rum via tjänsten Varaamo. Rummet är dåligt ljudisolerat, därför kan du endast spela på elinstrument tillsammans med hörlurar eller på akustiska instrument som har svagt ljud.

Entresse

Du kan titta på Rockwaykurser i musikrummet Jukeboksi. I rummet finns elgitarr, elbas, trummor samt tangentinstrument. Boka Entresses rum via tjänsten Varaamo.

Iso Omena

I bibliotekets musikrum kan du titta på Rockwaykurser. Där finns också bl.a. elgitarr, elbas, eltrummor, piano och en synt. Boka Iso Omenas rum via tjänsten Varaamo.

Helsingfors

Månsas

Du kan titta på Rockwaykurser i Månsasgårdens bandrum från 31.5.2018. I rummet finns alla slags instrument och apparater som ett musikband kan behöva. Du kan boka rummet för två timmar åt gången. Boka Månsas rum via tjänsten Varaamo. Visa upp ett Helmet-bibliotekskort då du hämtar nyckeln till rummet.

Vanda

Dickursby

Du kan titta på Rockwaykurser i en studio som är ansluten till musik- och medieavdelningen vid Dickursby bibliotek. Studion har såväl ett inspelningssystem som instrument. Här ser du studions utrustning. Reservera studion i kundbetjäningen (tfn 043 8250963). För att få tillgång till rummet behövs en användarförbindelse och ett Helmet-bibliotekskort.

Kom också ihåg musikkurserna du kan använda på webben

Tiotals Rockwaykurser kan även användas hemma. Logga in på Helmet-bibliotekens Rockwaysamling med ditt bibliotekskorts nummer och PIN-kod. Om kursen du vill ha inte är ledig kan du reservera den. Läs mera om Rockwaykurserna.

Bild: Dani Rönnqvist