Lär dig att spela – våra musikrum har videokurser och instrument

Vill du lära dig att spela t.ex. gitarr, men saknar instrument? I en del Helmet-bibliotek kan du kostnadsfritt lära dig att spela med hjälp av videokurserna Rockway.

Rockway är en inhemsk nättjänst som innehåller videokurser där du lär dig spela, sjunga och skriva låtar. Alla kurser är på finska och de passar för unga och vuxna som vill lära sig på egen hand. I musikrummen kan du titta på Rockwaykurserna, samt använda de instrument och den inspelningsapparatur som finns i rummet. Rummen skall bokas på förhand. Användningen är kostnadsfri.

Vanda

Dickursby

Du kan titta på Rockwaykurser i en studio som är ansluten till musik- och medieavdelningen vid Dickursby bibliotek. Studion har såväl ett inspelningssystem som instrument. Här ser du studions utrustning. Reservera studion i kundbetjäningen (tfn 043 8250963). För att få tillgång till rummet behövs en användarförbindelse och ett Helmet-bibliotekskort.

Kom också ihåg musikkurserna du kan använda på webben

Tiotals Rockwaykurser kan även användas hemma. Logga in på Helmet-bibliotekens Rockwaysamling med ditt bibliotekskorts nummer och PIN-kod. Om kursen du vill ha inte är ledig kan du reservera den. Läs mera om Rockwaykurserna.

Bild: Dani Rönnqvist