Helmet-bibliotekens musikaliska skatter lyfts fram i radioprogram

Helsingfors stadsbibliotek inleder 1.9.2021 ett samarbete med radiokanalen Roll FM, som fungerar med frivilliga. På kommande är snack om musik och annat, nyheter från Helmet-bibliotekens samlingar och skatter ur musiklagret Soundiholvi, samt läs- och andra tips för både vardag och fest.

I programmet Kirjasto soikoon! (Låt biblioteket ljuda!) får vi höra olika biblioteksaktiva varje onsdag kl. 12.00–13.00, vars största passion är att ge dig material att lyssna på från biblioteket som också Du äger – sådant du kanske inte ens visste att du behövde.

- Målet är att berätta om bibliotekets musiktjänster och evenemang, och samtidigt föra fram nyheter och sällsynta exemplar ur vår gemensamma ljudsamling genom att spela upp dem på radion, berättar informatiker Jukka Halttunen från Arabiastrandens bibliotek, en av de som hade idén till projektet.

Roll FM-radiokanalen kan höras på frekvens 97.1 MHz och på nätet på adressen rollfm.fi. Kirjasto soikoon! -programmets första sändningsperiod är 1.9–30.10.2021.

Nu är det tid att kasta loss, tystnad är förbjuden!

Foto: Helsingfors stad