Naxos musiktjänster

Naxos Music Library, Naxos Music Library Jazz och Naxos Music Library World erbjuder en mängd musik som du kan lyssna till på din smarttelefon eller surfplatta med hjälp av applikationerna NML, NML Jazz och NML World.

Naxos-apparna fungerar i apparater med Android eller iOS. Du behöver en nätanslutning. Du kan också välja att ladda ner musiken för att senare lyssna offline.

Du måste skapa ett separat användarkonto för varje app.

Ta i bruk en Naxos-app

 1. Gå till sidorna för Naxos Music LibraryNaxos Music Library Jazz eller Naxos Music Library World
 2. Skriv in numret på ditt Helmet-bibliotekskort (utan mellanslag) och klicka på Login.
 3. Skapa ditt användarkonto under fliken Playlist. Klicka på länken Sign up under rubriken Student/member playlists account Skriv in dina uppgifter. Du får en bekräftelse till din e-post. Följ instruktionerna. 
 4. Ladda ner någon av apparna NML, NML Jazz eller NML World på din mobila apparat via en appbutik.
 5. Logga in i appen med din användarkod och njut av musiken. 
 6. Kom ihåg att logga ut när du slutar lyssna. Endast en begränsad mängd lyssnare kan samtidigt vara inloggade i appen.
 7. Ifall du inte har använt appen på en lång tid kan det hända att du inte kan logga in. Du får då ett meddelande till den e-postadress som fungerar som ditt användarnamn. Följ instruktionerna i e-posten för aktivera användarnamnet på nytt.

  Observera att du måste skapa ett särskilt personligt konto för varje tjänst. Du kan ändå använda samma e-postadress och lösenord i alla Naxostjänster.

  Du har nytta av att skapa ett personligt konto. Tack vare kontot kan du göra spellistor och favoritlistor både i mobilappen och på webbläsaren. Dessutom kan du logga in direkt på tjänsternas framsidor på adresserna www.naxos.musiclibrary.com, www.naxosmusiclibrary.com/jazz och www.naxosmusiclibrary.com/world. Du behöver alltså inte komma ihåg bibliotekets URL eller gå via länken på bibliotekets sidor.